Πως να ξεπεράσετε έναν χωρισμό – 8 σίγουροι τρόποι

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει σχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει από έναν ή περισσότερους χωρισμούς. Όσο σύντομη ή μεγάλη κι αν είναι μια σχέση, ο χωρισμός με ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι πάντα επώδυνος για όσους αγαπούν βαθιά και αληθινά.

longdistance5

Ενώ οι λιγότερο ευαίσθητοι και πιο πρακτικοί άνθρωποι επιστρέφουν στον συνήθη εαυτό τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι οι συναισθηματικοί που υποφέρουν περισσότερο. Συνεχίζουν να παλεύουν και να σκέφτονται τρόπους για το πώς να ξεπεράσουν έναν χωρισμό, μόνο για να βρεθούν παγιδευμένοι σε έναν βρόχο τύψεων, ενοχών, θλίψης, θυμού, θλίψης και πόνου.

Για όσους η σχέση τους δεν μπόρεσε να ανθίσει για οποιονδήποτε λόγο, θέλω απλώς να πω, μην χάσετε τη ζωή σας.

Είναι εξαιρετικά οδυνηρό να συνειδητοποιείς ότι κάποιος που σήμαινε όλος ο κόσμος για σένα δεν θα είναι πλέον μέρος της ζωής σου. Αλλά το γεγονός είναι ότι αυτός ή αυτή δεν ανήκε σε εσάς. Υπήρχε ένας σκοπός που ήρθε αυτό το άτομο στη ζωή σας και τώρα που ο σκοπός εξυπηρετήθηκε (όπως θα συνειδητοποιήσετε τελικά), ήρθε η ώρα να φύγει. Άφησε τους να φύγουν!

Πιο εύκολο να το πεις όμως παρά να το κάνεις, αλλά πιστέψτε με, αυτή η συλλογή τρόπων για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό δεν είναι μια υποθετική συλλογή λέξεων. Είναι όλοι δοκιμασμένοι τρόποι και έχουν λειτουργήσει για πολλούς φίλους μου. Εύχομαι ειλικρινά να ακολουθήσετε αυτούς τους τρόπους.

1. Το αντίο είναι σημαντικό.

Είτε προφορικά, είτε με ένα γράμμα είτε με ένα μικρό κείμενο. Ένα κείμενο χωρισμού δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποχωριστείτε, αλλά το χειρότερο είναι να εξαφανιστείτε χωρίς λέξη. Εάν ο πρώην σας ήταν αρκετά αναίσθητος και ανεύθυνος ώστε να μην μιλήσει για την απόφασή του να διακόψει τη σχέση, μην συνεχίσετε να περιμένετε ή να ελπίζετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Γράψτε τι αισθάνεστε – είτε είναι θυμός είτε θλίψη – και στείλτε την σε αυτόν/της μέσω ενός γράμματος ή ενός μηνύματος, αν είναι δυνατόν. Δυστυχώς, αν σας έχουν μπλοκάρει, απλώς γράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας κάπου και μόλις το κάνετε, θα νιώσετε αμέσως σαν να έχει αφαιρεθεί ένα βαρύ φορτίο από την καρδιά σας.

2. Η αποδοχή είναι το κλειδί

Υπάρχουν στιγμές που θα σου λείψει ο/η πρώην σου και θα θέλεις να επιστρέψεις. Ωστόσο, το να ελπίζεις και να θέλεις να πάρεις πίσω τον/την πρώην σου δεν πρόκειται ποτέ να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Εάν το άτομο σας έχει εγκαταλείψει μια φορά, το να περιμένεις πίσω του/της είναι ισοδύναμο με το να περιμένεις ένα πεσμένο μήλο να επιστρέψει στο δέντρο. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επανατοποθετήσετε το μήλο με κάποιο τρόπο στο δέντρο, αλλά με μια ελαφριά ανάσα ή ένα μικρό τρέμουλο θα γλιστρήσει ξανά. Αποδεχτείτε ότι δεν πρόκειται πλέον να είναι μέρος της ζωής σας τώρα. Σταμάτα να ελπίζεις και να λαχταράς ξανά για αυτή τη σχέση. Άφησε τους να φύγουν….

3. Βρείτε τρόπους να κρατάτε τον εαυτό σας απασχολημένο, αποσπάστε την προσοχή σας για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

Το να κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Αφεθείτε σε κάποια δημιουργική δουλειά ή συμμετάσχετε σε έναν κοινωνικό σκοπό που σας κρατά το ενδιαφέρον και σας απομακρύνει από το να σκέφτεστε από τον χωρισμό. Ακόμα καλύτερα, ξεκινήστε ένα νέο χόμπι, κατά προτίμηση μια ομαδική δραστηριότητα για να αποσπάσετε το μυαλό σας και με τη σειρά σας θα μάθετε κάτι νέο.

4. Μην τρέχετε μακριά από τα συναισθήματά σας

Είναι φυσικό να αισθάνεστε λυπημένοι, θυμωμένοι, ένοχοι ή ανεπιθύμητοι, μετά από ένα χωρισμό. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι όλα αυτά τα συναισθήματα είναι πραγματικά και δεν χρειάζεται να τα αποφύγετε. Αγκαλιάστε τα. Μην συγκρατείτε τα δάκρυά σας. κλάψε και/ή φώναξε αν το θέλεις. Αφήστε το να βγει και θα νιώσετε καλύτερα.

5. Μην είστε μόνοι αν θέλετε να ξεπεράσετε γρήγορα έναν χωρισμό, ξόδεψε χρόνο με φίλους

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι δημοσιεύουν έναν χωρισμό είναι να κλειδώνονται μέσα. Το να φύγετε μακριά από τους φίλους και την οικογένειά σας θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για εσάς. Διατηρήστε τον εαυτό σας αφοσιωμένο, βγείτε έξω με φίλους, μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας μαζί του και αποφύγετε να μείνετε μόνοι. Αυτό θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τελικά και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε γρήγορα.

6. Λάβετε βοήθεια από ειδικούς, εάν απαιτείται

Μερικές φορές, οι φίλοι και η οικογένειά σας δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή σας και μπορεί να μην παρέχουν το είδος υποστήριξης που χρειάζεστε σε αυτήν την ευάλωτη κατάσταση. Εάν αισθάνεστε μόνοι και αβοήθητοι και δεν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν σύμβουλο. Μην βάζετε τον εαυτό σας σε βασανιστήρια και αναζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση το συντομότερο δυνατό.

7. Διαβάστε/ακούστε/παρακολουθήστε ιστορίες που σας παρακινούν να ξεφύγετε

Αυτή τη στιγμή, χρειάζεστε λίγη αισιοδοξία στη ζωή σας. Το να ακούτε λυπημένα τραγούδια ή να διαβάζετε για ιστορίες χωρισμού θα επιδεινώσει τον πόνο σας. Εάν θέλετε να ανακουφίσετε τον πόνο και τον πόνο σας, παρακολουθήστε μερικά βίντεο με κίνητρα ή διαβάστε μερικές θετικές ιστορίες/βιογραφίες.

8. Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ό,τι συνέβη. Το κλάμα για αυτό που χάσατε είναι άχρηστο. Ό,τι έγινε ήταν γραφτό. Μάθετε από αυτό και ωριμάστε πια. Μην επαναλάβετε ξανά το ίδιο λάθος και μην σταματήσετε να πιστεύετε στην αγάπη. Η αγάπη είναι όμορφη, όπως και εσύ!