Πιο ευτυχισμένα τα άτεκνα ζευγάρια!

Μπορεί κάποια ζευγάρια να τονίζουν πως η γέννηση του πρώτου τους παιδιού είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, όμως σύμφωνα με έρευνα τα άτεκνα ζευγάρια είναι πιο ικανοποιημένα από το γάμο τους.

happy-pair Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως επιβεβαιώνουν πως τα «παιδιά φέρνουν ευτυχία» ιδιαίτερα για τις μητέρες, από την άλλη τα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά είναι αυτά που εκφράζουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη ζωή με τον σύντροφο τους.

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 5000 ατόμων, οι μητέρες εμφανίζονται να είναι οι πιο ευτυχισμένες, ενώ αντίθετα οι γυναίκες χωρίς παιδιά εμφανίζονται ως οι λιγότερο χαρούμενες. Αντίθετα, οι άνδρες με παιδιά εμφανίζονται λίγο πιο δυστυχισμένοι σε σχέση με εκείνους που είναι άτεκνοι.
Όμως όταν έρχεται η ώρα να αξιολογήσουν την ποιότητα της σχέσης τους ως ζευγάρια πια, όσοι δεν έχουν παιδιά δήλωσαν πως ζουν πιο ευτυχισμένα μέσα στο γάμο. Προσπαθώντας να διατηρήσουν την ποιότητα της σχέσης τους τα άτεκνα ζευγάρια αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για τους συντρόφους τους πηγαίνοντας βόλτες, μιλώντας περισσότερο ή και σε κάποιες περιπτώσεις βάζοντας μουσική και χορεύοντας μαζί στο σπίτι.
Όπως επισημαίνει ειδικός που μετείχε στην έρευνα, «είναι οι μικρές χειρονομίες που αποδεικνύουν την εκτίμηση και την τρυφερότητα και όχι οι εντυπωσιακοί ρομαντισμοί».
Το να ετοιμάσει ο σύντροφος τους ένα φλιτζάνι τσάι είναι από τις κινήσεις που φαίνεται πως εκτιμούν ιδιαίτερα οι Βρετανοί. Στον αντίποδα, το να οδηγεί αργά, να δαγκώνει τα νύχια του, να μην σβήνει τα φώτα και να τρώει άτσαλα ήταν οι πιο κοινότυπες απαντήσεις σχετικά με τα πράγματα που ενοχλούν.
Πάντως σε όλες τις κατηγορίες των ανθρώπων που μετείχαν στην έρευνα, μια απλή πράξη που όμως θεωρείται ότι είναι βασικό στοιχείο για μια ευτυχισμένη σχέση είναι το να μπορείς να πεις «Σ’ευχαριστώ»!

sport-fm.gr