Η επιμέλεια είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που εγγυάται την επιτυχία

Η προσωπικότητά μας δεν είναι παρά ένα παιχνίδι αντιθέσεων. Ένα δαιδαλώδες σύστημα που μοιάζει με άβυσσο.  Μέσα σε αυτό θα βρει κανείς ό,τι χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά μας και είναι αυτή που θα μας οδηγήσει σε κάθε μας βήμα. Αν αυτό το βήμα οδηγήσει σε επιτυχία ή αποτυχία, αυτό το κρίνει ο χρόνος.

success

Υπάρχει όμως μια ιδιότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς που μπορεί να εγγυηθεί σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σύμφωνα με τους επιστήμονες. ‘Ενα χαρακτηριστικό που αν το διαθέτουμε δίνει πολλαπλές δυνατότητες, εξασφαλίζοντας πρόοδο σε πολλά επίπεδα ζωής.

Η επιμέλεια, η σχολαστικότητα, η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με την επιστήμη και μπροστά σε αυτή τίποτα δεν μοιάζει ανέφικτο.

Μελέτες πάνω σε θέματα συμπεριφοράς δείχνουν ότι η επιμέλεια είναι εκείνη που μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική επιτυχία, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Το να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση, το να είμαστε παρατηρητικοί και να τηρούμε το πρόγραμμα μάς κάνει αποτελεσματικούς και μας βοηθάει στην υλοποίηση των στόχων μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

H επιθυμία μας να φέρνουμε εις πέρας ό,τι έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ή ό,τι μας έχει ανατεθεί να κάνουμε, με τάξη, με σύστημα και οργάνωση οδηγεί μακροπρόθεσμα στην επιτυχία.

Αυτοπειθαρχία, προσοχή, αξιολόγηση των διαφορετικών πτυχών μιας κατάστασης και τάξη: είναι οι δεξιότητες ενός επιμελούς ατόμου.

Σύμφωνα με την επιστήμη, τα άτομα με σχολαστικότητα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και να είναι σε μια μακροχρόνια σχέση και μικρότερη πιθανότητα να διαπράξουν εγκλήματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ζουν περισσότερο: έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό επεισόδιο και δεν έχουν υψηλή πίεση.

Πηγή