6 λανθασμένες κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία

Όπως υπάρχουν δοκιμασμένοι τρόποι για να εξασφαλίσεις μια μακροπρόθεσμη επιτυχία στην καριέρα σου, έτσι υπάρχουν και κάποιες πρακτικές που θα πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να έχεις μια πετυχημένη καριέρα. Δες παρακάτω ποιες κινήσεις θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές για την καριέρα σου και πώς να τις αποφύγεις.

Να μην διατηρείς up-to-date τις ικανότητές σου

Είναι απαραίτητο να αναπτύσσεις νέες ικανότητες γιατί μια μέρα ίσως το επάγγελμα σου να μην έχει ζήτηση ή η θέση εργασίας σου να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο, ο οποίος είναι γνώστης της σύγχρονης τεχνολογίας. Φρόντισε μια φορά τον χρόνο να κάνεις μια απογραφή των δεξιοτήτων σου. Μάθε τις νέες δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξεις και κατάστρωσε ένα σχέδιο για να τις αποκτήσεις. Με αυτή τη γρήγορη αξιολόγηση, θα ανακαλύψεις έναν μοναδικό τρόπο μάθησης.

Να μην έχεις ένα σχέδιο σταδιοδρομίας

Σχεδίασε τη διαδρομή της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας. Πώς θα είναι σε 5 χρόνια από τώρα και πώς σε 10 χρόνια από τώρα; Τι πρέπει να κάνεις σήμερα για να πετύχεις αυτούς τους στόχους;

Να μην εστιάζεις στην παρουσίαση του εαυτού σου

Ο τρόπος που παρουσιάζεις τον εαυτό σου παίζει ρόλο, καθώς συνδέεται με το πως θα βελτιώσεις το brand του εργοδότη σου. Αναγνώρισε την προσωπική σου αξία και αφιέρωσε χρόνο ώστε να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική προσωπικότητα.

Να δυσκολεύεσαι να συνεργαστείς

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να είσαι σταθερός και ισχυρός στην προστασία των ορίων της δουλειάς σου αλλά αν δημιουργήσεις την εικόνα του «δύσκολου» συνεργάτη, δε θα είναι εύκολο να βρεις και να διατηρήσεις μια νέα δουλειά.

Να έχεις χαμηλή απόδοση στη δουλειά

Γνώρισε τις προσδοκίες της δουλειάς σου και προσπάθησε να τις υπερβείς. Η χαμηλή απόδοση σε οποιαδήποτε εργασία θα «σκοτώσει» τις μελλοντικές σου προοπτικές σταδιοδρομίας. Αν δεν είσαι σίγουρος για τους στόχους σου, κάνε μια συζήτηση με τον προϊστάμενό σου ώστε να τους θέσετε μαζί.