7 ιδέες για να ξεπερνάτε τις τραυματικές αλλαγές

H διαδικασία των αλλαγών στη ζωή μερικές φορές είναι μια αγχώδης και τραυματική εμπειρία. Οι διάφορες προκλήσεις μπορεί να είναι και ευκαιρίες για τη δική μας βελτίωση. Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις αλλαγές που έρχονται αναπόφευκτα στη ζωή σας ευκολότερα, δυναμικότερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία:

1. NA KATAΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ

Εχετε ήδη κάνει πολλές αλλαγές στη ζωή σας. Ποιές τεχνικές & στρατηγικές σας βοήθησαν να αλλάξετε κατά το παρελθόν; Θυμηθείτε τις. Αναγνωρίστε τις.

Μιά απλή άσκηση που μπορείτε να κάνετε :

Φτιάξτε μιά λίστα από προηγούμενές σας επιτυχίες και πως τις υλοποιήσατε. Βρείτε ποιές από τις στρατηγικές και τεχνικές που χρησιμοποιήσατε μπορούν να σας βοηθήσουν και τώρα.

2. ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΣΤΟ ΤΩΡΑ !

Να ξέρετε ότι εκεί που είστε σήμερα είναι ακριβώς εκεί που θάπρεπε να είσαστε. Αν θέλετε να προχωρήσετε με τη ζωή σας θα πρέπει να ανακαλύψετε τί επί πλέον σας χρειάζεται. Είστε αντιμέτωποι με την αλλαγή αυτή για κάποιο λόγο. Μάθετε τα μαθήματα που σας δείχνει η κάθε διαδικασία αλλαγής.

– Γράφετε σε ένα «Ειδικό Ημερολόγιο» τα βήματα που κάνετε. Το «Ειδικό Ημερολόγιο» θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πού είστε σήμερα και τί σας χρειάζεται ώστε να βρεθείτε εκεί που θέλετε να είστε μελλοντικά.

3. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ.

Να ξέρετε ΠΟΥ θέλετε να βρεθείτε και ΠΟΙΟΣ θέλετε να γίνετε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ακόμα κι αν η αλλαγή δεν είναι δική σας επιλογή, έχετε την επιλογή το πως να συμπεριφερθείτε σχετικά με αυτό με το οποίο είστε αντιμέτωποι. Βρείτε χρόνο για να οραματιστείτε αυτό που επιθυμείτε τόσο διακαώς.

– Γράψτε τί είναι αυτό που ακριβώς θέλετε να πετύχετε.

– Να βλέπετε συχνά-πυκνά αυτό που έχετε γράψει.

4. ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Να θυμάστε πάντα ότι οι αγαπημένοι σας πρώτα θα ερευνήσουν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αλλαγές που εσείς θα κάνετε στην ζωή σας, επάνω τους. Πολλοί από αυτούς θα προσπαθήσουν να σας αποτρέψουν για το δικό τους συμφέρον. Δείξτε συμπόνοια, αλλά μην τους αφήσετε να σας φορτίσουν με τα δικά ΤΟΥΣ προβλήματα.

– Βρείτε τουλάχιστον ένα άτομο που θα μπορέσει να σας ακούσει με ανοιχτό μυαλό και χωρίς ιδιοτέλεια. Να μιλάτε στο άτομο αυτό τουλάχιστον μιά φορά την εβδομάδα, ιδιαίτερα όταν χρειάζεστε παραπάνω υποστήριξη και συμπαράσταση.

5. ΜΑΛΑΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ

Σε μεταβατικούς καιρούς θα πρέπει να προφυλάσσετε την ψυχή σας.
Να χαλαρώνετε, να ηρεμείτε, να διατρέφεστε σωστά.
– Μην βρείτε σα δικαιολογία την αναστάτωση ενός μέρους της ζωής σας, ώστε να αναστατώσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή σας. Μερικές φορές αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σαν δικαιολογία. Αν δεν έχετε μάθει να «μαλακώνετε και να προστατεύετε» την ψυχή σας, είναι καιρός να αρχίσετε να το κάνετε ΤΩΡΑ. Μόνον έτσι θα μπορέσετε να φανείτε δυνατότεροι στο άγχος και την απελπισία των γεγονότων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σας.

6. ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ.

Πιστέψτε ακόμα κι αν τα γεγονότα δεν δείχνουν φως στην άκρη του τούνελ. Πιστέψτε ότι θα συμβεί το καλύτερο. Θυμηθείτε φορές που απελπιστήκατε για κάτι, αλλά στο τέλος τα πράγματα ήρθαν έτσι που εσείς ωφεληθήκατε. Θυμηθείτε πως το μονοπάτι που λέγεται ζωή δεν είναι ίσιο, αλλά φιδίσιο, ανηφορικό. Αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει.

7. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Να καταλάβετε επί τέλους, ότι ειδικά σήμερα, ποτέ δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις με κάθε λεπτομέρεια «το φινάλε του έργου». Δεν είναι δυνατόν να ξέρετε τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο λεπτό.

– Φροντίστε καθημερινά να κάνετε κινήσεις και πράξεις που θα σας φέρουν πιό κοντά στο επιθυμητό για σας αποτέλεσμα.

Επίσης, να ξέρετε ότι μπορείτε να χειριστείτε κατάλληλα το οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα !

Αγγελάκης – Σύμβουλος επιτυχίας