Συμβουλές για να πετύχει η σχέση με συνάδελφο

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε γραφείο και κατάφεραν να κάνουν μια ουσιαστική σχέση που οδήγησε σε γάμο, με το ζεύγος Obama είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα, όμως κατάφεραν να διατηρήσουν τις ισορροπίες ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. 

obamas-christmas

1. Κρατήστε τις ισορροπίες: Η σχέση σας μπορεί να αναστατώσει τις ισορροπίες στο γραφείο, να κάνει τους συναδέλφους σας να αισθανθούν ότι έχει δημιουργηθεί μια ‘συμμαχία’ που μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά. Για αυτό μην αλλάξετε συμπεριφορά στο γραφείο αλλά μόνο στο σπίτι.

2. Να είστε έτοιμοι για τα χειρότερα: Κανείς δεν ξεκινάει μια σχέση με τη λογική ότι θα χωρίσει μια μέρα. Όμως όταν πρόκειται για συνάδελφο καλό είναι να ξέρετε από την αρχή πως θα διαχειριστείτε ένα πιθανό χωρισμό. Πρόκειται εξάλλου για κάποιον που βλέπετε καθημερινά. Μην ανακοινώσετε τη σχέση σας μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι σοβαρή.

job-2

3. Να είστε ειλικρινής: Μην προσπαθείτε να το κρύψετε αλλά ανακοινώστε τη σχέση σας την κατάλληλη στιγμή. Είναι καλύτερο να ενημερώνετε τους συναδέλφους σας για την κατάσταση πριν ξεκινήσουν φήμες που δεν σας ευνοούν.

4. Να παραμείνετε επαγγελματίες: Μην τσακώνεστε στο γραφείο, μην κρατάτε μούτρα και κυρίως μην είστε διαχυτικοί μπροστά στους άλλους.

Καθημερινή