Πώς να κερδίσετε χρόνο μέσα στην ημέρα

Νιώθετε πως δεν σας φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας, ή ακόμη και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, για να κάνετε τις δουλειές σας; Ή είστε μονίμως κουρασμένοι και πιεσμένοι; Αν και οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι σίγουρα πολλές και μονίμως τρέχετε για να προλάβετε, σκεφτείτε μήπως τελικά δεν διαχειρίζεστε σωστά το χρόνο σας, σπαταλώντας τον σε ενέργειες που σας απορροφούν την ενέργεια,

busy,jpg• Κλείστε και λίγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πόσες φορές μπαίνετε καθημερινά στο facebook ή στο twitter; Έχετε αναλογιστεί πόσο χρόνο σπαταλάτε με το να κάνετε login κάθε δέκα λεπτά, χωρίς ουσιαστικά να βλέπετε κάτι νέο; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συνεχής ενασχόληση με αυτά κουράζουν το μυαλό και δεν το αφήνουν να ηρεμήσει. Επίσης μειώνουν την αποδοτικότητα στη δουλειά, με αποτέλεσμα να αφήνουμε πάντα εκκρεμότητες που συσσωρεύονται στο τέλος της ημέρας.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Βάλτε ένα χρονικό όριο. Μισή ώρα το πρωί και άλλη μισή το βράδυ είναι κάτι παραπάνω από αρκετή!

psonia• Οργανώστε τα ψώνια σας

Πόσες φορές χρειάζεται να πηγαίνετε στον μανάβη για ψώνια; Πόσες άλλες επιστρέφετε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε κάτι, που ξεχάσατε. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο για τα φαγητά, που θέλετε να μαγειρέψετε, σημειώστε τις ανάγκες σας και πηγαίνετε με τη λίστα για τα ψώνια. Θα δείτε ότι θα κερδίσετε τον χρόνο της μετακίνησης, αλλά και της ανεύρεσης χώρου στάθμευσης.

• Προσπαθήστε να κλείνετε τις εκκρεμότητες σας

Όπως και με τα ψώνια, κάντε μια λίστα με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και προσπαθήστε να την τηρήσετε. Εκτός του ότι στο τέλος της ημέρας θα έχετε μια αίσθηση επιβράβευσης, θα δείτε πως θα σας μένει και ελεύθεροςχρόνος για να τον περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή για να κάνετε τα πράγματα που πραγματικά σας αρέσουν.

apokaliptika• Αποφύγετε ευγενικά όσους σας απασχολούν

Δεν λέμε να γίνετε αντικοινωνικοί, αλλά να βάλετε ένα όριο στα άτομα που σας πιάνουν την κουβέντα διαρκώς: είτε πρόκειται για το συνάδελφο που σας μιλάει όλη την ημέρα, είτε για τη γειτόνισσα που θέλει να μάθει τα νέα σας. Για να τους αποφύγετε, πάντα ευγενικά, μπορείτε να πείτε μια δικαιολογία του στυλ “πάλι άργησα στη δουλειά”.

Πηγή