11 σημάδια που προδίδουν τη δυστυχία κι όχι ευτυχία

Εξωτερικά, δείχνεις καλά, μπορεί και πολύ καλά. Πας στη δουλειά, στη σχολή, βγαίνεις με τους φίλους σου, έχεις τα χόμπι σου. Ολα δείχνουν πως είσαι ένα ευτυχισμένο άτομο που δεν το λείπει τίποτα. Ή μήπως όχι;

Μάλλον, όχι. Μπορεί να βρίσκεσαι με κόσμο και να νιώθεις μοναξιά, να τα κάνεις όλα χωρίς σκέψη και εντελώς μηχανικά, επειδή απλά πρέπει. Μέσα σου δεν είσαι καλά και πιθανότατα θα σε έλεγες δυστυχισμένο/η.

happy-woman

Ωστόσο, μια μικρή κίνηση, μια πολύ μικρή αλλαγή, μπορεί να κάνει την διαφορά και να βρεις τον παλιό καλό ευτυχισμένο σου εαυτό. Για να κάνεις, όμως, την αλλαγή πρέπει να βρεις το πρόβλημα και υπάρχουν 12 λόγοι που ίσως σε κρατούν μακριά από την ευτυχία σου.

 • Ο ορισμός της ευτυχίας σου είναι λάθος

Αν νομίζεις πως η ευτυχία είναι ένα μεγάλο σπίτι, ένας παχυλός μισθός και πολλοί φίλοι, κάνεις λάθος. Η ευτυχία είναι στα μικρά, στις καθημερινές στιγμές.

 • Είσαι πεσιμιστής

Πάντα περιμένεις το χειρότερο και παλεύεις να μείνουν στη ζωή σου όλα όπως είναι. Μην ξεχνάς πως τις περισσότερες φορές όταν περιμένουμε το κακό, αυτό συμβαίνει.

 • Δεν κάνεις αυτό που αγαπάς

Πας στη δουλειά ή στη σχολή, γυρνάς σπίτι, βγαίνεις με τους φίλους σου, πας σινεμά ή για ποτό. Κάνεις, όμως, κάτι που πραγματικά αγαπάς;

 • Σε συγκρίνεις συνεχώς με τους άλλους

Ο καθένας έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά στοιχεία. Ποιος ο λόγος να σε συγκρίνεις με το στιλάτο εκείνο κορίτσι ή το γυμνασμένο αγόρι από το Instagram.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο ανθρώπους με διαφορετικές πορείες είναι άδικο και για τις δύο πλευρές.sadwoman

 • Είσαι μόνος/η

Ακόμα και αν είσαι εσωστρεφής, οφείλεις στον εαυτό σου να έχεις κοινωνική ζωή. Οταν βρεθείτε με άλλους ανθρώπους, θα καταλάβεις τι στο καλό πήγαινε λάθος τόσο καιρό.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και όταν δεν έχεις ερωτικό σύντροφο. Βγες, κοίτα -όχι απελπισμένα, μίλησε και κάποια στιγμή θα βρεθεί ο ένας ή μία.

 • Είσαι ανασφαλής

Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, πρέπει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Οταν σου κάνουν κομπλιμέντο μην απορείς γιατί συμβαίνει. Μην ξεχνάς πως μερικές φορές χρειάζεται να προσποιηθείς πως έχεις αυτοπεποίθηση για να την κατακτήσεις τελικά.

 • Εχεις τοξικές σχέσεις

Οι σχέσεις που χρειάζεται να έχεις πρέπει να σου προσφέρουν θετική ενέργεια. Να σε χαλαρώνουν όταν δεν είσαι καλά και να σε γεμίζουν αισιοδοξία.

 • Ακολουθείς έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής

Τρως πρόχειρο φαγητό, πολλά λιπαρά και έχεις κακές συνήθειες, επιβαρύνοντας την υγεία σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει πραγματικά να αισθανθείς περίεργα, ωστόσο, μπορείς να πάρεις τα πάνω σου τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά αλλά και κάνοντας γυμναστική.

 • Θέλεις όλοι να παίζουν με τους κανόνες σου

Νομίζεις πως όλοι πρέπει να παίζουν το παιχνίδι σου, να λένε «ναι» στα θέλω σου και να ακολουθούν τους ρυθμούς σου. Δεν πάει, όμως, έτσι. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα και πρέπει να το καταλάβεις γρήγορα.

 • Δεν αφήνεις χρόνο για σένα

Πάντα προσπαθείς να είσαι εκεί για τους άλλους και να τους ευχαριστήσεις όλους, αλλά έτσι δεν κάνεις πράγματα για εσένα.

 • Δεν κοιμάσαι καλά

Η έλλειψη ύπνου καθορίζει τη διάθεση μας. Κοιμήσου λίγο παραπάνω και θα μπορεί να δεις αλλαγή.

 

Πηγή