7 καλοί λόγοι για να θέλετε να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας

Πιο πολύ χρόνο αφιερώνουμε στο να βρούμε τρόπους να είμαστε κάπου, με κάποιον και σχεδόν καθόλου με τον εαυτό μας. Τι συμβαίνει; Δεν μας αρέσει η παρέα του; Δεδομένου ότι πολλά από τα δεινά της ψυχής μας ξεκινούν από την κακή σχέση που μπορεί να έχουμε με τον εαυτό μας, οι παρακάτω λόγοι που σημειώσαμε είναι μια καλή αφορμή για να δώσουμε ραντεβού μαζί του.

alonely

Η γαλήνη. Η γνωστή Oprah Winfrey είχε δηλώσει κάποτε κάτι πολύ όμορφο: «ο χρόνος που περνώ μόνη είναι πολύτιμος γιατί με βοηθά να απομακρυνθώ από το θόρυβο ώστε να μπορέσω να ακούσω τη δική μου φωνή». Στο χρόνο που έχουμε να περάσουμε μόνοι μας έχουμε και την ευκαιρία να βιώσουμε την απόλυτη ηρεμία και προστασία μακριά από τους εξωτερικούς θορύβους ή τα ερεθίσματα που μας βασανίζουν. Ο χρόνος αυτός είναι ουσιαστικός και πολύτιμος γιατί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προσωπικού διαλογισμού.

Η μουσική που σας αρέσει. Ο καθένας έχει το δικό του soundtrack που πολλές φορές δεν μοιάζει καθόλου με των άλλων. Η δική σας playlist μπορεί τώρα να παίξει δυνατά και για όση ώρα θέλετε.

woman_sitting_alone_on_a_bench Η μαγειρική. Είναι και αυτή δημιουργία, μάλιστα πολλοί ειδικοί λένε ότι είναι άκρως αγχολυτική. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας με κάτι απλό και εύκολο και χαρίστε τον εαυτό σας ένα γευστικό γεύμα.

Η δημιουργία. Ξαφνικά είστε μακριά από τη δουλειά, υποχρεώσεις κτλ. Αυτό δεν θα έπρεπε να σας δημιουργεί άγχος. Αντίθετα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα χόμπυ σας.

Η τάξη. Επιτέλους έχετε χρόνο να βάλετε σε τάξη τη ζωή σας, όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά. Οργανώστε τις ντουλάπες, τα έγγραφά σας ή το χώρο που περνάτε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Η καθαριότητα θα σας προσφέρει ένα αίσθημα ψυχικής ισορροπίας. Άλλωστε το ακατάστατο σπίτι είναι πηγή στρες!

Το shopping με εσάς για εσάς. Είναι αλήθεια ότι θέλουμε τη συμβουλή της φίλης σχετικά με το τι μας πάει, αλλά τα ψώνια παρεά με τον εαυτούλη μας έχουν πιο πλάκα. Μπαίνεις σε όσα μαγαζιά θέλεις, μένεις όσο θέλεις και επισκέπτεσαι και τις τρύπες που δεν θέλεις να αποκαλύψεις στους άλλους;)

Τέλος,  τo να οδηγείς ή να ταξιδεύεις μόνος σου και να χάνεσαι στις σκέψεις. Ένα trip του μυαλού που το καθαρίζει και το ξεκουράζει.

Πηγή