Έχουμε μία ζωή!

Έχουμε μια ζωή και το πράγμα που με φοβίζει περισσότερο είναι να μετανιώσω που δεν την έζησα. Ίσως, το να ελπίζουμε σε μια άλλη ζωή μας προφέρει την παρηγοριά για την ζωή που χάνουμε.

Όμως είμαστε στο εδώ και τώρα. Και αυτό μόνο μπορούμε να βιώνουμε. Ας το αντιμετωπίσουμε με την σπουδαιότητα που του αξίζει. Ας το ζήσουμε με πάθος, με αγάπη , με αλήθεια. Ας ισώσουμε το κορμί μας, ας κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι μας και ας ασχοληθούμε με πράγματα που πραγματικά αξίζουν, που έχουν νόημα για μας και τους άλλους. Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για κάποιο λόγο. Δεν είμαστε ατύχημα. Μην ζούμε σαν σύμπτωση. Είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου σκοπού και εμείς θα πρέπει να πετύχουμε την αποστολή μας. Να βρούμε την αλήθεια μας, το ποιοι πραγματικά είμαστε, το τι δώρα κουβαλάμε και να τα εκφράσουμε.

Για όλους θα έρθει μια μέρα που θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ας μην είναι θλιβερός.

Η ζωή αξίζει όταν την εξετάζουμε, όταν επιλέγουμε σωστά, όταν δινόμαστε σε κάτι μεγαλύτερο. Όλοι μας έχουμε μεγαλείο μέσα μας, μιας και αποτελούμε μέρος μιας μεγάλης συμπαντικής δύναμης. Έχουμε φως γιατί είμαστε μέρος μιας μεγαλύτερης φωτιάς, ενός λαμπερού ήλιου. Ας λάμψουμε. Μην αφήνουμε τα μικρά και ασήμαντα να μας κατακερματίζουν και να συνεφοσκεπάζουν τα όνειρά μας. Η διαδρομή μας μπορεί να περνάει μέσα από δύσκολα μονοπάτια αλλά οδηγεί σε παλάτια. Αρκεί να μην φοβηθούμε, να μην χάσουμε την πορεία και την πίστη μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει όταν πραγματικά θέλουμε, όταν μένουμε συγκεντρωμένοι και όταν καθημερινά κάνουμε το καθήκον μας.

Καθήκον μας είναι το δώρο της ζωής που μας έδωσε ο θεός να το εκφράσουμε και να το μετατρέψουμε σε ουσία και ενέργεια. Τότε είναι που νοιώθουμε σε ροή και απόλυτη αρμονία. Τότε είναι που γινόμαστε πνευματικά όντα και όχι απλώς γρανάζια μιας θλιβερής καθημερινότητας. Τότε είναι που ο άνθρωπος εξυψώνεται και βρίσκει ψυχική γαλήνη. Γαλήνη δεν είναι όταν είσαι χαλαρός από βαριεστημάρα. Γαλήνη είναι όταν είσαι γεμάτος από την ζωή και τον εαυτό σου. Όταν ξέρεις ότι εκφράζεις αυτό που είσαι, όταν προοδεύεις και όταν μοιράζεσαι τα ταλέντα σου με τους άλλους.

fantastic_worldΓια όλους θα έρθει μια μέρα που θα κοιτάξουμε πίσω μας και θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ας μην είναι θλιβερός. Ας μην πούμε κρίμα που δεν έζησα. Ας φύγουμε με χαμόγελο και με την πεποίθηση ότι εξαντλήσαμε την ευκαρπία μας και ότι χαρήκαμε αυτά που μας προφέρθηκαν. Ας φύγουμε ξέροντας ότι δώσαμε τα πάντα.

 Πηγή   Του Γιάννη Αραχωβίτη Success Mentor- Top Performance Trainer – Business Coach