10 μαθήματα ζωής από τον Robin Williams

Ο Robin Williams, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της αμερικάνικης υποκριτικής. Και αν έπρεπε να πούμε γιατί ήταν τόσο σπουδαίος, θα λέγαμε γιατί έπαιζε σαν να μην τον νοιάζει απολύτως τίποτα. Τεράστιος ηθοποιός και εκπληκτικός άνθρωπος. Είναι αδύνατον να αναφερθούμε στην φιλμογραφία του και να μην θυμηθούμε αυτόματα το «Καλημέρα Βιετνάμ», τον δάσκαλο John Keating στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και τον «Ξεχωριστό Will Hunting».Robin-Williams

1. “Ποτέ μην ξεκινάς καυγά με έναν βλάκα, δεν έχει τίποτα να χάσει.”

2. “Νόμιζα ότι το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι να καταλήξεις ολομόναχος. Δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις μόνος.”

3. “Θα περάσεις δύσκολες ώρες, που όμως θα σε προσγειώσουν στα πράγματα που δεν έδινες σημασία.”

robin williams4. “Καμιά φορά η καλύτερη απάντηση είναι η μη απάντηση. Ακόμα και οι παλαβοί φαίνονται έξυπνοι όταν σιωπούν.”

5. “Ό,τι και να σου λένε, οι λέξεις και οι ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.”

6. “Νομίζω ότι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι πάντα προσπαθούν σκληρά να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους, επειδή ξέρουν πώς είναι να νιώθεις τελείως άχρηστος και δε θέλουν να νιώθει κανείς άλλος έτσι.”

7. “Οι κωμικοί υποκρίνονται τους αισιόδοξους.”

8. “Ακόμα και οι ηλίθιοι μοιάζουν έξυπνοι όταν μένουν σιωπηλοί.”

9. “Δε διαβάζουμε ούτε γράφουμε ποίηση επειδή είναι κάτι όμορφο. Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση επειδή ανήκουμε στην ανθρώπινη φυλή. Και η ανθρώπινη φυλή είναι γεμάτη πάθος. Και ιατρική, νόμους, δουλειά, μηχανική- αυτές είναι ευγενείς επιδιώξεις και απαραίτητες για τη ζωή. Όμως η ποίηση, η ομορφιά, ο ρομαντισμός, η αγάπη- αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία παραμένουμε ζωντανοί.”

10. “Άδραξε τη μέρα, κάθε μέρα!”