Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθεις να σε αποφεύγει και να είναι απόμακρος;

Σπάνια έχουμε δει σχέσεις που οι δύο σύντροφοι να επικοινωνούν συνέχεια. Και αυτό είναι λογικό. Όλοι έχουμε τις μαύρες μας πού και πού, και πολλοί από εμάς δεν προτιμούμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας. Αν, όμως, για κάποιον λόγο που δεν μπορείς να καταλάβεις, αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου είναι απόμακρος, ότι σε αποφεύγει, θα ήταν καλό να διαβάσεις παρακάτω και να μην φρικάρεις αμέσως. Τα πράγματα (λογικά) είναι πολύ πιο απλά απ’ ό,τι πιστεύεις…

einai_apomakros

Μπορεί να είναι στρεσαρισμένος

Η δουλειά, οι ευθύνες, η σχέση σας επίσης – ακόμα κι αν όλα πηγαίνουν καλά, οι σχέσεις εξακολουθούν να έχουν το στρες τους – όλα αυτά μπορεί να του έχουν κάνει το κεφάλι καζάνι, και να χρειάζεται λίγο χρόνο για να χαλαρώσει.

Μπορεί να νιώθει άβολα με κάτι

Ίσως κάτι να συνέβη. Ίσως κάτι να του είπες. Ίσως να χρειάζεται τον χρόνο του για να το σκεφτεί και να αντιδράσει καταλλήλως. Προσπάθησε να θυμηθείς αν έγινε κάτι τον τελευταίο καιρό που θα μπορούσε να τον κάνει να στραβώσει.

Μπορεί να νιώθει περιορισμένος

Μήπως τον τελευταίο καιρό ήρθατε πολύ κοντά, πολύ απότομα; Ειδικά αν η σχέση σας δεν μετράει και πολύ καιρό, αυτός είναι πολύ πιθανός λόγος που τραβιέται. Αν θέλει να το πάτε πιο αργά, ή αν δεν είναι ακόμα έτοιμος για κάτι πιο σοβαρό, ίσως να προσπαθεί να θέσει κάποια όρια (οκέι, όχι και με τον καλύτερο τρόπο).

Μπορεί να έχει νεύρα μαζί σου

Ξανά, θα πρέπει να θυμηθείς αν συνέβη κάτι που θα μπορούσε να έχει αυτό ως αποτέλεσμα. Από την άλλη, ακόμα κι αν αναγνωρίσεις ότι όντως έφταιξες εσύ σε κάτι, το να σε αποφεύγει επειδή έχει νεύρα, αντί να σου το πει ξεκάθαρα είναι αρκετά ανώριμο. Συνεπώς, μην νιώσεις και περισσότερο άσχημα απ’ ό,τι χρειάζεται.

Μπορεί να χάνει το ενδιαφέρον του

Και… αφήσαμε το χειρότερο για το τέλος. Επειδή αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή, μάλλον ζυγίζει στο κεφάλι του τις πιθανότητες. Σκέφτεται αν αυτή η σχέση μπορεί να δουλέψει.

Ό,τι από τα παραπάνω κι αν συμβαίνει, δεν είναι σωστό απλά να αγνοούμε τους συντρόφους μας. Προσπάθησε να του μιλήσεις ψύχραιμα, χωρίς να τον κατηγορείς για κάτι. Επισήμανέ του ότι πρόσεξες αλλαγές στην συμπεριφορά του, και πως είσαι δίπλα του, ό,τι κι αν είναι αυτό που τον βασανίζει.

Πηγή