6 τρόποι για να διατηρήσεις την σχέση σου δυνατή

Τα κοινά ενδιαφέροντα, η φυσική έλξη και η μοναδικότητα του ανθρώπου είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μας κάνουν να ερωτευόμαστε. Στην πραγματικότητα όμως, για να αντέξει αλλά και να διατηρηθεί μία σχέση αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο απαιτούνται πολλά περισσότερα. Μία σχέση αγάπης χρειάζεται πάνω από όλα ένα γερό υπόβαθρο στο οποίο θα στηριχθεί η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση και ο σεβασμός. Εκτός από την ομαδική δουλειά και τις καθημερινές υποχωρήσεις, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις μία υγιή σχέση.

dynati-sxesi1

Να είσαι πάντα ειλικρινής

Το να έχεις έναν σύντροφο στον οποίο μπορείς να του εξομολογηθείς και την πιο μικρή σου ανησυχία σε κάνει να νιώθεις δυνατή μπροστά σε κάθε δυσκολία της ζωής. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφό σου όσο δύσκολο και να είναι αυτό για το οποίο πρέπει να μιλήσεις.

Να επικοινωνείς

Η επικοινωνία σε μία σχέση λειτουργεί αμφίδρομα. Όπως ακριβώς θέλεις να σε προσέχει ο σύντροφός σου όταν μιλάς, έτσι και εσύ πρέπει να μάθεις να τον ακούς. Άκουσε τον όχι απλά για να απαντήσεις αλλά για να κατανοήσεις ακριβώς τι πραγματικά θέλει να σου πει.

Να υπάρχει ελευθερία

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες σχέσεις περιλαμβάνουν δύο ανθρώπους με τον καθένα να έχει την δική του προσωπική ζωή. Το μυστικό μίας σχέσης είναι η ισορροπία. Το να μπορείς να συμβαδίσεις την προσωπική σου ζωή (όπως δουλειά, φίλους, οικογένεια και ασχολίες) παράλληλα με την σχέση σου μόνο τότε θα μπορείς να είσαι ευτυχισμένη μέσα σε αυτή.

Να έχεις κοινούς στόχους

Προτού κάνεις το επόμενο βήμα σε μία σχέση πρέπει να αναλογιστείς μαζί με τον σύντροφό σου τι επιδιώκετε από τη ζωή, ποιοι είναι οι κοινοί σας στόχοι και με ποιο τρόπο θα τους επιτύχετε.

Να περνάς ποιοτικό χρόνο

Ένα ζευγάρι που περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί έχει την ικανότητα να βελτιώσει την επικοινωνία του σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το κινητό στην άκρη και να ασχοληθείς αποκλειστικά με τον σύντροφό σου. Όσο περισσότερο απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε μαζί τόσο θα επιδιώκεις να βρίσκεσαι κοντά του.

Να είσαι αισιόδοξη

Το να βοηθάς τον άνθρωπο σου και να αντιμετωπίζεις κάθε κατάσταση με ψυχραιμία και θετική σκέψη είναι το κλειδί για μία πραγματική σχέση αγάπης.

Πηγή