Οι φίλοι μας θέλουν το καλύτερο για εμάς, αλλά κάποιες φορές το κάνουν με το λάθος τρόπο.

Η μητέρα και οι φίλοι πάντα θα πιστεύουν ότι αξίζεις περισσότερα. Δεν είναι λίγες οι φορές που επηρεάζουν την κρίση σου και έχουν βάλει το χεράκι τους στις ερωτικές επιλογές σου. Όπως είναι φυσικό, είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι περισσότερο μετά την οικογένεια σου και λαμβάνεις υπερβολικά υπ’ όψη σου τη γνώμη τους. Κάποιες φορές έχουν δίκιο, κάποιες φορές όμως έχουν και άδικο. Το σίγουρο είναι ότι φταις και εσύ που δεν έχεις βάλει τα όριά σου. Πάμε να δούμε πότε πρέπει να πατήσεις πόδι.

filkatsxes

Πιστεύουν ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις

Αν δεν έχει συμβεί σε εσένα, ίσως το έχεις κάνει εσύ. Μπαίνεις σε σχέση και μετά την πρώτη γνωριμία με τους φίλους σου, εύλογα ρωτάς “Για πείτε”. Όπως είναι φυσιολογικό, δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα, ούτε ζητάμε τα ίδια από μία σχέση, οπότε ακούς αυτά που δεν θα ήθελες να ακούσεις. Είτε ότι αυτό το άτομο είναι άσχημο, είτε ότι δεν έχει καλή δουλειά, είτε ότι έχει φακίδες. Φυσικά, αν δεν είναι κάποιο εξόφθαλμο ελάττωμα, εσύ έχεις το πρόβλημα, γιατί η επιλογή είναι δική σου και δεν γίνεται να επηρεάζεσαι τόσο εύκολα.

Ζητούν συνέχεια την προσοχή σου

Δεν πήρες τοις μετρητοίς τα σχόλιά τους και τώρα είσαι μες στον έρωτα και θέλεις να περνάτε συνέχεια χρόνο μαζί. Οι φίλοι σου, τονίζουν συνέχεια πως έχεις χαθεί, έρχονται εκεί που είσαστε με το αμόρε, φέρονται δηλαδή λίγο ανώριμα. Αν δεν έχεις εξαφανιστεί όπως η λίστα Λαγκάρντ, τότε είναι λίγο απαράδεκτοι. Οφείλουν να δεχθούν ότι τώρα έχεις σχέση και δεν έχεις τόσο χρόνο όσο παλαιότερα.

Μιλάνε για πρώην σου

Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν είσαι ο χαβαλές της παρέας. Οι καημένοι πιστεύουν ότι αν αναφέρουν παλαιότερα συμβάντα με πρώην, τα οποία θεωρούν εκείνοι αστεία, θα γελάσετε όλοι μαζί παρέα και η νέα σου σχέση θα το αντιμετωπίσει με την άνεση του Κλιντ Ιστγουντ. Δεν είναι κακοί, είναι απλά ηλίθιοι. Συζήτησέ το και θα καταλάβουν.

Σε πιέζουν να αλλαξοπιστήσεις

Αυτό συνήθως συμβαίνει με δύο τρόπους. Είτε ο φίλος σου εκτιμά την ομορφιά, είναι πολυγαμικό άτομο και θέλει να είσαι και εσύ, είτε θέλει να σου γνωρίσει εκείνο το άτομο που πιστεύει ότι ταιριάζετε πολύ. Και στις δύο περιπτώσεις, ο φίλος σου δεν καταλαβαίνει ότι είστε δύο ξεχωριστές οντότητες και ότι δεν πρέπει να συγχέει τα θέλω του με τα δικά σου.

Σε ωθούν στην αδιαφορία

Έστω ότι έχετε βγει σε ένα μπαρ να τα πιείτε. Εσύ κάποια στιγμή σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να πάρεις ένα τηλέφωνο τη σχέση σου να δείξεις το ενδιαφέρον σου. Οι φίλοι σου αρχίζουν τα «έλα μωρέ τώρα, σιγά», «αφού θα πας από εκεί μετά», «σε έχει κάνει του χεριού της/του» και τελικά τους κάνεις το χατίρι. Αν εξαιρέσουμε ότι έκανες βλακεία που τους άκουσες, αυτά καλό είναι να μην γίνονται.

Δεν δείχνουν σεβασμό

Αν νιώθεις ότι όποτε βγαίνετε όλοι μαζί οι φίλοι σου αδιαφορούν, δεν του/της απευθύνουν το λόγο ή πετάνε σπόντες, τότε μάλλον νομίζεις σωστά. Τώρα, αν η σχέση σου είναι η επιτομή της αντιπάθειας, δεν το γνωρίζουμε. Αν όμως αγαπάς πραγματικά αυτό το άτομο, προσπάθησε να μιλήσεις και στις δύο πλευρές.

Σε ρίχνουν

Μετά από ένα εξάμηνο ή χρόνο σχέσης, είναι φυσιολογικό να κάνουν όλοι μαζί αστειάκια εις βάρος σου, με καλή διάθεση πάντα. Αν όμως, την πρώτη ή δεύτερη φορά που έχετε βγει όλοι μαζί, αρχίζουν να λένε για τότε που κλώτσησες ένα γατάκι ή ζήτησες αυτόγραφο από τον Μαρτάκη, πρέπει να τους σφυρίξεις δύο φωνήεντα.

Είναι του αντίθετου φύλου

Οκ, εκεί δεν φταίνε οι ίδιοι. Όταν ο κολλητός σου φίλος είναι του αντίθετου φύλου, η σχέση σου είναι λογικό να ζηλέψει και να βάζει στο μυαλό του/της τα χειρότερα. Οφείλεις να μιλήσεις στη σχέση σου και να δείξεις στο φίλο σου αυτό το άρθρο για το πώς να τα πηγαίνει καλά με τη σχέση σου.

Πηγή