10 + 1 φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και για να δώσουν μια αίσθηση ξεγνοιασιάς

Ο μύθος που παλιότερα έλεγε ότι δεν πρέπει να έχουμε φυτά μέσα στο σπίτι καταρρίφθηκε και τώρα οι επιστήμονες σημειώνουν ότι υπάρχουν φυτά που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.  Σε κάθε περίπτωση, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να λειτουργήσουν θετικά τόσο στην υγεία μας, όσο και στην ηρεμία που αποπνέουν όταν βρίσκονται στο χώρο μας, οπότε τα φροντίζουμε για να μας φροντίζουν κι εκείνα με τη σειρά τους!  Για να διατηρηθούν ειδικά το χειμώνα, που το φως είναι λιγότερο και ο εξωτερικός αέρας που επιτρέπουμε να μπει στο σπίτι περιορισμένος, πρέπει να διαλέξετε φυτά με δυνατές αντοχές.

1. Ο πόθος έχει μικρές απαιτήσεις στη συντήρησή του, ενώ μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλετε.

φυτά εσωτερικού χώρου πόθος

2. Ο κρότωνας είναι ένα φυτό που ταιριάζει με τον πόθο στις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται, όπως και για τα δύο ισχύει ότι δεν αφήνουμε τα παιδιά ή το κατοικίδιό μας να τα πλησιάσει.

φυτά εσωτερικού κρότωνας

3. Τα φιλόδενδρα επίσης μπορούν να σκαρφαλώσουν στη βιβλιοθήκη ή στα άλλα έπιπλα, και χρειάζονται αρκετή υγρασία, ωστόσο τα φύλλα τους σε σχήμα καρδιάς τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

φυτά εσωτερικού φιλόδενδρα

4. Ο φίκος είναι η πλέον κλασική διακοσμητική επιλογή, καθώς υπάρχει πάντα σε κάθε σπίτι, και με τα γυαλιστερά, σε σκούρο πράσινο, φύλλα του, δίνει μια ωραία αίσθηση στον χώρο. 

φυτά εσωτερικού χώρου φίκος

 

5. Η δράκαινα, δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε φως, οπότε είναι ιδανική για τους χειμωνιάτικους μήνες.

. φυτά εσωτερικού χώρου δράκαινα

 

6. Ο φοίνικας αρέκα από την Μαδαγασκάρη είναι εκείνο το φυτό που απελευθερώνει υγρασία κι έτσι καθιστά την αναπνοή πιο εύκολη, ειδικά για όσους είναι επιρρεπείς σε κρυολογήματα το χειμώνα

φυτά εσωτερικού χώρου φοίνικας αρέκα

7. Η αλόη είναι γνωστό ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

φυτά εσωτερικού χώρου αλόη
 

8. Ο βρετανικός κισσός εξουδετερώνει τις χημικές ουσίες από τον αέρα

φυτά εσωτερικού χώρου βρετανικός κισσός

9. Η φτέρη της Βοστώνης, πάλι, συγκαταλέγεται στα φυτά με τις ευεργετικές ιδιότητες καθώς συμβάλει στην καταπολέμηση των τοξικών ουσιών.

φυτά εσωτερικού χώρου φτέρη της Βοστώνης
 

10. Ο φοίνικας νάνος θεωρείται ιδανικός εάν κάποιος θέλει να απομακρύνει από την ατμόσφαιρα το ξυλόλιο, το οποίο είναι χημικό που υπάρχει σε βερνίκια και καθαριστικά. 

φυτά εσωτερικού χώρου φοίνικας νάνος
 

11. Τα φυτά αράχνες, οι ειδικοί τονίζουν ότι αφαιρούν τις τοξίνες από τον αέρα σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

φυτά εσωτερικού χώρου φυτά αράχνες

Πηγή