Οι γυναίκες είναι πιο χαρούμενες από τους άνδρες μετά από ένα διαζύγιο

Δυστυχώς τα διαζύγια στις μέρες μας είναι κοινό φαινόμενο, αποτελώντας τη μοιραία κατάληξη πολλών γάμων. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, για να δώσει τέλος σε έναν γάμο. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, όσον αφορά τις γυναίκες που ζητούν να χωρίσουν, οι οποίες είναι και η πλειοψηφία, οι λόγοι που τις ωθούν μακριά από τον σύντροφό τους σχετίζονται με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.

Όπως σημειώνει μια έρευνα οι γυναίκες είναι πιο χαρούμενες από τους άνδρες μετά από ένα διαζύγιο, παρόλο που οι άνδρες αποκτούν πιο γρήγορα σχέση σε αντίθεση με τις γυναίκες μετά από έναν χωρισμό. 

Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και δεν υποχωρούν εύκολα. Ένας γάμος που δεν τους προσφέρει την πληρότητα που επιθυμούν μπορεί να τους κάνει να πάρουν την απόφαση να χωρίσουν.

Οι γυναίκες στην έρευνα που συμμετείχαν ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν κρίσεις πανικού και επεισόδια αϋπνίας, καθώς και να στραφούν στο φαγητό παίρνοντας βάρος. Είχαν όμως την τάση να ξεπερνούν πιο γρήγορα το χωρισμό, ενώ κατά κανόνα έβγαιναν από την θλίψη πιο δυνατές.

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονταν μήνες ή και χρόνια για να ξεπεράσουν το χωρισμό και μερικοί ανέφεραν πως ποτέ δεν τον ξεπέρασαν. Παρόλο που δημιουργούσαν πολλές εφήμερες σχέσεις μετά το διαζύγιο.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες ήταν αυτές που τις περισσότερες φορές έκαναν την αρχή για τη διάλυση της σχέσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο 70% των περιπτώσεων τον πρώτο βήμα του χωρισμού το κάνει η γυναίκα.

Τα αποτελέσματα της έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες φάνηκαν αρκετά πιο χαρούμενες μετά από πέντε περίπου χρόνια αφού πήραν διαζύγιο. Αντίθετα, οι άντρες δεν σημείωσαν τόσο μεγάλη διαφορά.

Οι γυναίκες που βγαίνουν από έναν δυστυχισμένο γάμο νιώθουν περισσότερο ελεύθερες από τους άνδρες συντρόφους τους.

Μετά από ένα διαζύγιο, οι γυναίκες βρέθηκαν να χρησιμοποιούν πιο θετικές λέξεις όπως «χαρούμενη», «γιορτή» και «ενθουσιασμός», ενώ οι άνδρες ήταν πιθανότερο να μιλάνε για «αποτυχία» και «απογοήτευση», σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή