10 λόγοι που τα ταξίδια σας κάνουν καλύτερους

Έχετε σκεφτεί ότι τα ταξίδια εκτός από το να σας χαλαρώνουν και να σας χαρίζουν στιγμές ανεμελιάς, σας κάνουν και καλύτερους ανθρώπους; Άλλωστε, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι στο τέλος κάθε ταξιδιού είστε διαφορετικοί σε σχέση με την αρχή του. Εμείς σας το αποδεικνύουμε με 10 επιχειρήματα.

Νήσος του Σαιν Τζιούλιο

1. Γίνεστε πιο κοινωνικοί. Ακόμα και οι πιο ντροπαλοί άνθρωποι γίνονται πιο κοινωνικοί ταξιδεύοντας. Κι αυτό γιατί να πρέπει να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, συχνά σε μια ξένη γλώσσα ή ακόμα χρησιμοποιώντας χειρονομίες για να ζητήσουν οδηγίες, να παραγγείλουν φαγητό, να επισκεφθούν ένα αξιοθέατο ή να πάρουν τα μέσα μεταφοράς. Θα δείτε ότι όσο περισσότερα ταξίδια κάνετε, τόσο πιο εύκολο θα σας είναι να πιάσετε κουβέντα με κάποιον άγνωστο ή ακόμα και να δημιουργήσετε νέους φίλους.
2. Γίνεστε καλύτεροι συνομιλητές. Τα ταξίδια δεν σας βοηθούν μόνο να κάνετε το πρώτο βήμα σε μια συζήτηση αλλά να γίνετε καλύτεροι σε αυτή. Για παράδειγμα, μετά από λίγα λεπτά συζήτησης με έναν ντόπιο ή συνταξιδιώτη δεν θα σας ενδιαφέρει από πού είναι ή πού πηγαίνει αλλά θα κάνετε πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Με άλλα λόγια, θα περάσετε σε πιο ουσιαστικές κουβέντες από τα τυπικά και τετριμμένα.
3. Αποκτάτε αυτοπεποίθηση. Πόσες φορές δεν νιώσατε περήφανοι με τον εαυτό σας για κάτι που πιστεύατε ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ πριν το ταξίδι; Για παράδειγμα, ζητήσατε και πήρατε οδηγίες σε έναν περίπλοκο προορισμό, καταφέρατε να σκαρφαλώσετε στην κορυφή ενός βουνού, διασχίσατε ένα φαράγγι, κολυμπήσατε σε άγνωστα νερά, φάγατε ένα παράξενο φαγητό, δειπνήσατε με έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο που γνωρίσατε στο ταξίδι.
4. Προσαρμόζεστε πιο εύκολα. Αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του ταξιδιού είναι και τα απρόοπτα: μια χαμένη πτήση, λάθος διαδρομή με το αυτοκίνητο, καθυστερημένο δρομολόγιο τρένου ή λεωφορείου ή ένα κακής ποιότητας φαγητό που σας ανάγκασε να μείνετε στο κρεβάτι το επόμενο πρωί. Όσα περισσότερα απρόοπτα αντιμετωπίσετε, τόσο πιο ευέλικτοι θα γίνετε και θα καταλάβετε ότι με το να θυμώσετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χαλάσετε το ταξίδι σας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια μικρή αλλαγή στα πλάνα σας και θα συνεχίσετε απτόητοι.
run-earth-chart5. Γίνεστε πιο περιπετειώδεις. Η αυτοπεποίθηση που αποκτάτε ταξιδεύοντας, σας κάνει πιο δεκτικούς σε νέες εμπειρίες. Για παράδειγμα, μπορεί να δοκιμάσετε πολύ πικάντικο φαγητό, να bungee jumping ή να ανεβείτε σε ένα πανύψηλο κτίριο για να θαυμάσετε τη θέα.
6. Γίνεστε πιο χαλαροί. Τα λάθη, τα απρόοπτα, οι νέες εμπειρίες σας κάνουν πιο ανεκτικούς. Με τα ταξίδια μαθαίνετε να “ζυγίζετε” τις καταστάσεις και να μην ενοχλείστε ούτε να εκνευρίζεστε τόσο εύκολα όσο στο παρελθόν. Γιατί, ένα από τα σπουδαιότερα διδάγματα του ταξιδιού είναι πως τίποτα δεν είναι τόσο ακατόρθωτο όσο νομίζουμε και ότι στο τέλος, όλα πηγαίνουν καλά.
7. Νιώθετε πιο σέξι. Σίγουρα έχετε διαπιστώσει πως στις διακοπές που είστε χαλαροί και χωρίς το άγχος της καθημερινότητας, νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας και αυτό το εκλαμβάνουν και οι γύρω σας. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να φλερτάρει κάποιον που είναι χαλαρός και χαμογελαστός;
8. Γίνεστε σοφότεροι. Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να γνωρίσετε νέους τόπους και να μάθετε για τους ανθρώπους, την ιστορία, το φαγητό και τον πολιτισμό τους. Τις εμπειρίες αυτές δεν θα τις βρείτε κρυμμένες σε κανένα βιβλίο.
9. Γίνεστε λιγότερο υλιστές. Ταξιδεύοντας καταλαβαίνετε ότι στην πραγματικότητα χρειάζεστε τα απολύτως απαραίτητα για να είστε ευτυχισμένοι. Θυμηθείτε πόσες φορές μετανιώσατε που τραβούσατε σε όλο το ταξίδι μια παραφορτωμένη βαλίτσα με πράγματα που δεν χρειαστήκατε ποτέ.
10. Γίνεστε πιο ευτυχισμένοι. Τα ταξίδια όχι μόνο σας κάνουν καλύτερους αλλά και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους. Μετά από κάθε ταξίδι επιστρέφετε διαφορετικοί, γεμάτοι εμπειρίες, ευτυχισμένοι με όσα ζήσατε και ανυπόμονοι για το επόμενο ταξίδι

Πηγή