7 ψυχολογικά ευρήματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο επιστημονικά άρθρα δημοσιεύονται κάθε χρόνο, με την έρευνα στην ψυχολογία να συνεισφέρει σημαντικά σε αυτόν τον αριθμό. Ενώ οι ερευνητικές μελέτες στην ψυχολογία δεν είναι εύκολο να ταιριάξουν με όλους, τα αποτελέσματα τους μπορούν να είναι χρήσιμα στην καθημερινή ζωή και να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα κίνητρά σας, να γίνετε καλύτεροι υπεύθυνοι επικοινωνίας, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με άλλους και να φτιάξετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Οι άντρες ακούν τις γυναίκες μόνο 6 λεπτά

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικά ψυχολογικά ευρήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας. Κοιτάξτε μέσα από αυτή τη λίστα για να μάθετε τα μυστικά για να έχετε μια ορθολογική σκέψη, να είστε παραγωγικοί, να επικοινωνείτε αποτελεσματικά και να έχετε καλή διάθεση.

1. Οι άντρες ακούν τις γυναίκες μόνο 6 λεπτά.

Έρευνες δείχνουν ότι η αντρική ακοή είναι επιλεκτική. Ας πούμε, τους άλλους άντρες τους ακούει για 15 λεπτά, ενώ τις γυναίκες μόνο για 6! Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ακούσεις μια κοπέλα στ’ αλήθεια, είσαι ήδη πολύ μπροστά απ’ τους υπόλοιπους, άντρα αναγνώστη. Για δοκίμασε…

2. Αν γράφεις τις σκέψεις σου, μειώνεις το άγχος.

Γράψε για τις τραυματικές σου εμπειρίες και τις σκέψεις σου, κι όλα θα δείχνουν πιο όμορφα ύστερα απ’ αυτό. Αλήθεια. Πάνω από μία έρευνες το επιβεβαιώνουν. Εναλλακτικά, φάε σοκολάτα.

3. Αν κοιτάς κάποιον στα μάτια, δεν μπορεί να σου κόψει την κουβέντα.

Αν θες να κρατήσεις ζωντανή μια συζήτηση, την ώρα που ο άλλος μιλάει κοίτα τον στα μάτια. Δεν θα μπορέσει να σταματήσει να μιλάει, κι οι λόγοι κρύβονται στο ακριβώς επόμενο βήμα.

4. Μετά από 4 δευτερόλεπτα, η σιωπή γίνεται αμήχανη.

Η σιωπή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συζητάνε, όταν κρατήσει πάνω από 4 δευτερόλεπτα, μπορεί να γίνει ανυπόφορα αμήχανη, να τους γεμίσει άγχος και να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γι’ αυτό και κανείς δεν θέλει μεγάλες παύσεις σε μια συζήτηση. Mίλα ή άκου, ποτέ μην κάνεις μαζί και τα δύο, αλλά ούτε κανένα τους.

5. Το μπλε χρώμα αυξάνει την παραγωγικότητα.

Γενικότερα το χρώμα στους τοίχους τονώνει τη διάθεση για δουλειά και δημιουργεί χαρά στους εργαζομένους, αλλά ειδικά το μπλε χρώμα αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγικότητα. Αν μάλιστα το συνδυάσεις με πορτοκαλί, εκεί πια… θα πετάξει η ομάδα!

6. Αν μιλάς για τους στόχους σου… χάνεις το κίνητρο!

Αν μιλάς στους άλλους για τους στόχους σου, μπαίνεις στο τρυπάκι να τους νιώσεις ήδη ολοκληρωμένους. Και τελικά προσπαθείς λιγότερο γι’ αυτούς απ’ ο,τι αν τους κρατούσες για πάρτη σου. Μυστικοπάθεια: το κλειδί της επιτυχίας!

7. Μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι κοιμήθηκε αρκετά!

Κι όμως, αν πεις στον εαυτό σου “είμαι ξεκούραστος, έχω κοιμηθεί αρκετά” και το πιστέψεις, τότε το σώμα σου θα αντιδρά σαν να ‘χει όντως κοιμηθεί αρκετά. Όλα είναι θέμα αυθυποβολής. Μόνο μην το μάθει το αφεντικό…

Πηγή