15 εύκολοι τρόποι να κάνετε τους άλλους να χαμογελούν

Παρόλο που ανησυχούμε συνεχώς για τα δικά μας προβλήματα ή τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για εμάς, κάνοντας κάποιον άλλο να χαμογελάσει ή να βελτιώσει την ημέρα του μέσω μιας απλής πράξης καλοσύνης, μπορεί να αλλάξει και τη διάθεσή σας. Τι καλύτερο; Αυτές οι θετικές, θετικές δράσεις δεν είναι τόσο δύσκολες, ούτε παίρνουν τόσο πολύ χρόνο από την πολυάσχολη, ξέφρενη ζωή μας. Η θετικότητα είναι σαν να πέφτει μια πέτρα σε μια ήρεμη λίμνη. Μόλις το αφήσετε (μέσω μιας απλής πράξης), θα στείλει κυματισμούς καλοσύνης και ευτυχίας σε κάθε κατεύθυνση.

Make-People-Smile

1.Πείτε κάτι αστείο: Το πιο εμφανές που μπορείτε να κάνετε για να φτιάξετε το κέφι κάποιου είναι να του πείτε ένα ανέκδοτο ή να τους περιγράψετε ένα αστείο περιστατικό. Μπορεί να μην έχουν όλοι την ευστροφία να πουν ένα πραγματικά έξυπνο αστείο αλλά το χιούμορ όταν συμβαίνει αυθόρμητα είναι πάντα το καλύτερο φάρμακο.

2.Κομπλιμέντα: Όλοι θέλουν να δέχονται κομπλιμέντα, ακόμα και όσοι δεν το παραδέχονται. Αν θέλετε να κάνετε τον σύντροφό σας να χαμογελάσει ή την κολλητή σας να αισθανθεί καλύτερα, τότε πείτε κάτι όμορφο που θα τους φτιάξει την ημέρα.

3.Βγείτε έξω: Αν ένας φίλος σας δεν περνάει την πιο καλή περίοδο στη ζωή του, τότε βγείτε έξω μαζί του. Η επικοινωνία και το ενδιαφέρον σας μπορεί να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημά του ή τουλάχιστον να κάνει το πρώτο βήμα για να βρει λύσεις σε όσα τον απασχολούν.

4.Φαγητό: Το φαγητό είναι μία από τις όμορφες απολαύσεις της ζωής. Μια καλή παρέα και καλό φαγητό πάντα μας χαρίζει πολλά χαμόγελα.

5.Δώρα: Δεν χρειάζεται να συντρέχει κάποιος λόγος, να είναι τα γενέθλια κάποιου ή μια επέτειος. Δώστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα δώρο μόνο και μόνο για να τους ευχαριστήσετε.

6. Δείξτε τους ότι είστε περήφανοι για αυτούς: Το να κάνετε κάποιον να αισθανθεί σημαντικός για όσα έχει κάνει, είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε. Πείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα πόσο περήφανους σας κάνουν και σίγουρα θα τους ανεβάσετε την ψυχολογία.

7. Στείλτε ένα γράμμα/ σημείωμα: Ξεχάστε τα μηνύματα, τα emails και τα socialmedia. Γράψτε ένα τρυφερό γράμμα ή αφήστε ένα σημείωμα στον σύντροφό σας για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

8. Ζητήστε ‘συγγνώμη’: Αν έχετε πληγώσει κάποιον, ο καλύτερος τρόπος για να τον κάνετε να νιώσει καλύτερα είναι να ζητήσετε ‘συγγνώμη’. Εξάλλου, πολλές φορές αυτό που έχει σημασία είναι να ακούσει αυτή την λέξη που σημαίνει πολλά.

9. Δώστε κουράγιο: Ναι, η ζωή είναι δύσκολη, όμως γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν έχουμε δίπλα μας φίλους που μας δίνουν κουράγιο. Βοηθήστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα υπενθυμίζοντάς τους καθημερινά πόσο χαρισματικά είναι.

10. Πείτε ‘ευχαριστώ’: Ο σεβασμός είναι αυτός που κρατάει τις σχέσεις δυνατές. Πείτε ‘ευχαριστώ’ στους φίλους σας και στον σύντροφό σας για να του εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για όσα κάνουν για εσάς.

11. Προσεγγίστε κάποιον που σας λείπει  Δυστυχώς, βλέπω πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη δικαιολογία, “Λοιπόν, δεν μου έχουν μιλήσει για πολύ καιρό ούτε και με το τηλέφωνο”
Τι λυπηρό. Εάν θέλετε να περάσετε χρόνο με έναν στενό φίλο ή συγγενή, επικοινωνήστε και δείτε πώς είναι. Γίνετε ο πρώτος που θα ξεκινήσει την επαφή. Και πάλι, οι γνήσιες χειρονομίες προχωρούν πολύ. Ακόμα και ένα  Hey, μου λείπεις πραγματικά και ελπίζω να είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου. Αυτό θα τους χτυπήσει ακριβώς στις αισθήσεις.

12. Στείλτε στη μαμά ή στο αγαπημένο σας πρόσωπο «απλώς έτσι» λουλούδια  Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο, αλλά τυχαία δώρα και λιχουδιές εκτιμώνται πολύ περισσότερο όταν δίδονται αυθόρμητα.

13.  Τους επαινείτε δημόσια

14.  Ακούστε τους προσεκτικά . Ένα από τα πιο ευχάριστα, πιο συγκινητικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για κάποιον είναι να είστε πλήρως προσεκτικοί όταν μιλούν. Μπορώ σχεδόν να εγγυηθώ ότι θα κάνουν το ίδιο όταν θέλετε να μιλήσετε και δεν θα ξεχάσουν ποτέ πόσο σας ενδιαφέρει.

15. Πείτε “Λυπάμαι”  Όλοι κάναμε λάθος για κάποιον, αλλά δεν είναι ποτέ, ποτέ, πολύ αργά για να το κάνουμε σωστό. Δεν έχει σημασία αν έχουν περάσει μέρες, εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια από τότε που συνέβη το συμβάν, το να βλέπεις κάτι που έκανες και που έβλαψε ένα άλλο άτομο θα πάει ένα εκατομμύριο μίλια σε έναν κτύπο της καρδιάς.

Πηγή