Πριν συγκατοικήσεις πρέπει να προσέξεις καλά

Το να ζεις με τον σύντροφό σου πριν τον γάμο είναι ένα γεγονός που οι περισσότεροι το κάνουν. Και θα ανακαλύψεις έτσι πολλά που δεν ήξερες για τον εαυτό σου και τον άλλον. Ωστόσο, μια ευτυχισμένη ή μια αποτυχημένη σχέση φαίνεται πολύ πριν γίνει αυτό το βήμα.

158313251_3734424383318749_71023522764235838_n

Θα πρέπει να το σχεδιάσετε καλά και θα πρέπει και οι δυο από την αρχή να ξέρετε ότι θα κάνετε υποχωρήσεις.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε κάποια θέματα πριν πάρετε την απόφαση της συγκατοίκησης. Αυτό είναι κάτι που λίγα ζευγάρια κάνουν.

Πρέπει να έχετε τα ίδια σχέδια για το μέλλον. Ακόμα και αν είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε θα πρέπει να δείτε ότι έχετε κοινά όνειρα για την σχέση. Να μάθετε τι θέλει ο ένας από τον άλλο. Όπως και να μάθετε τα όνειρα του άλλου για την σχέση σας.

Αν έχετε διαφορετικά όνειρα πχ μπορεί ο ένας να θέλει επισημοποίηση της σχέσης μέσα σε ένα χρόνο ενώ ο άλλος να μην είναι του γάμου. Πριν πάρεις λοιπόν την απόφαση για συγκατοίκηση συζητείστε τα όλα με τον άλλον, θα σας σώσει από πολλά στο μέλλον.

Μιλήστε με τον άλλον για το θέμα οικογένεια, για τα παιδιά, για τα ταξίδια κλπ.

Πρέπει εγκαίρως να μιλήσετε για τις υποχρεώσεις και τις δουλειές του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε και επερχόμενους τσακωμούς.

Το κλειδί της επιτυχίας μιας σχέσης είναι η επικοινωνία. Μην φοβηθείς να μιλήσεις ανοιχτά με τον σύντροφό σου. Ίσα ίσα αυτό στο μέλλον θα σου δώσει πολλά θετικά και θα σε διευκολύνει πάρα πολύ. Ξεκαθαρίστε από την αρχή τι θέλει ο ένας από τον άλλον και γενικά αν έχετε τα ίδια όνειρα.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχεις μια ευτυχισμένη σχέση, μόνο με την επικοινωνία.

Πηγή