Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου;

Οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι και δεν φαίνονται αμέσως αν είναι πραγματικά καλοί ή κακοί. Ποιά είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου; Τι τον καθορίζει; Είναι ένας άνθρωπος που είναι ευγενής; Είναι ένας άνθρωπος που είναι αγαθός; Είναι ένας άνθρωπος που είναι σεβαστός και ανιδιοτελής; Πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί. Και αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά υπάρχει ένας λόγος για αυτό. Ένας καλός άνθρωπος δεν είναι ο τέλειος άνθρωπος.

qualities-good-man

Υπάρχουν πολλοί καλοί με ατέλειες. Κάνουν λάθη, όπως και οι υπόλοιποι. Αλλά αυτό που κάνει αυτούς τους ατελείς ανθρώπους καλούς είναι η επιθυμία τους να είναι καλοί.

Κάνουν τα λάθη τους. Ζητούν συγνώμη και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Και, ποτέ δεν ισχυρίζονται ότι είναι τέλειοι.

Ένας καλός άνθρωπος δεν έχει ένα πράγμα καλό. Έχει πολλά πράγματα καλά και πολλά άλλα όχι. Υπάρχουν όμως χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει ένας καλός άνθρωπος, αλλά δεν είναι ίδια σε όλους.

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου

Το πράγμα για να εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου είναι ότι συχνά δεν θα σας φερθούν άσχημα. Σε έναν καλό άνθρωπο δεν πέφτει η αξία του μπροστά σας. Είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι οι άνθρωποι. Δεν θα είστε αναγκαστικά σε θέση να εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά της καλοσύνης του περνώντας δίπλα του. Σίγουρα, μπορεί να βοηθήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα να διασχίσει το δρόμο ή να ταΐσει αδέσποτα ζώα, αλλά τα ξεπερνά αυτά.

Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου είναι η αλληλεπίδραση και η ικανοποίηση. Έχετε έρθει μακριά από το πέρασμα του χρόνου μαζί του αισθάνεται καλά για τον εαυτό σας και για τον ίδιο.

Σας κάνει να χαμογελάτε, όχι απαραίτητα επειδή είναι αστείος ή διασκεδαστικός, αλλά επειδή είναι και αυτό. Τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου είναι ευδιάκριτα όταν τον ζήσετε από κοντά, αλλά το κύριο είναι μόνο μια αίσθηση καλοσύνης που σας δίνει.

25 χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου

Το σημαντικό μέρος αυτού του καταλόγου είναι να γνωρίζουμε ότι δεν έχουν όλοι οι καλοί όλες αυτές τις ιδιότητες. Δεν ζουν  όλοι οι καλοί χωρίς αμαρτία, λάθη ή κάποιο κακό. Οι καλοί άνθρωποι έχουν πτυχές καλοσύνης και βαθιά έχουν την επιθυμία να διαδώσουν αυτή την καλοσύνη. Αυτό τελικά τους κάνει τόσο καλούς.

Εάν θέλετε λοιπόν να μάθετε πώς να εντοπίσετε έναν καλό άνθρωπο, να ξέρετε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να σας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

# 1 Ένας καλός άνθρωπος έχει καλοσύνη. Ξέρω ότι αυτό φαίνεται αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό.  Πρόκειται για τη διάδοση της καλοσύνης. Μπορεί να μην είναι τίποτα το να πει κανείς στον άλλο να έχει μια καλή μέρα, να ανοίγει την πόρτα για έναν ξένο, ή να προσφέρει την ομπρέλα του σε κάποιον.

# 2 Ένας καλός άνθρωπος παραδέχεται όταν κάνει λάθος. Η ικανότητα να αναγνωρίζετε τα λάθη σας είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά έξυπνα και ώριμα πράγματα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Η ικανότητά σας να αναλύετε τη συμπεριφορά σας στο παρελθόν και να μεγαλώνετε και να αλλάζετε από αυτό είναι κάτι που ένας καλός άνθρωπος φιλοδοξεί.

# 3 Ένας καλός άνθρωπος είναι ανοιχτός. Μιλάει για τα συναισθήματά του και είναι ανοιχτός σε άλλους. Αποδέχεται όλες τις διαφορές.

# 4 Ένας καλός άνθρωπος είναι ειλικρινής. Ένας καλός άνθρωπος γνωρίζει ότι η τιμιότητα είναι η καλύτερη πολιτική. Ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, και δεν είναι άγιος αλλά είναι ειλικρινής όταν έχει σημασία. Δεν κρατάει μυστικά από εκείνους που νοιάζεται.

# 5 Ένας καλός άνθρωπος είναι αξιόπιστος. Κρατάει το λόγο του. Αν λέει ότι πρόκειται να κάνει κάτι, το κάνει. Είναι αξιέπαινος.

# 6 Ένας καλός άνθρωπος είναι υπομονετικός. Δέχεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Θα σε συναντήσει στο μισό. Δεν θα θυμώνει ή ανυπόμονα όταν κινείστε πιο αργά από ό, τι είναι.

# 7 Ένας καλός άνθρωπος ακούει. Είναι ένας καλός ακροατής. Μπορεί επίσης να είναι καλός ομιλητής, αλλά ξέρει πότε να μην πει τίποτα και απλά να ακούει. Δεν κάθισε και ακούει, αλλά δίνει προσοχή γιατί νοιάζεται.

# 8 Ένας καλός άνθρωπος είναι ταπεινός. Ένας καλός άνθρωπος μπορεί να ξέρει ότι είναι καλός, αλλά ποτέ δεν είναι περήφανος. Δεν πιστεύει ότι είναι καλύτερος από όλους τους άλλους. Δεν μετρά την επιτυχία του με τα επιτεύγματά του αλλά με την αποφασιστικότητά του.

# 9 Ένας καλός άνθρωπος μπορεί να γελάσει με τον εαυτό του. Έχει μια σταθερή αίσθηση του χιούμορ στη ζωή. Μπορεί να δει την ελαφρότητα σε κάθε κατάσταση, ειδικά όταν γελούν στον εαυτό του.

# 10 Ένας καλός άνθρωπος είναι σίγουρος. Χτίζει την εμπιστοσύνη του από μέσα. Νιώθει καλά για το ποιος είναι και πώς αντιμετωπίζει τους άλλους. Δεν απαιτεί αποδοχή ή έγκριση, αλλά είναι υπερήφανη για τον εαυτό του.

# 11 Ένας καλός άνθρωπος έχει σεβασμό. Σέβεται τον καθένα εξίσου. Αντιμετωπίζει τον καθένα από όλους τους τομείς της ζωής με την ίδια εκτίμηση.

# 12 Ένας καλός άνθρωπος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις για τον εαυτό του και τους άλλους, γιατί προσπαθεί πάντα να είναι καλύτερος. Ξέρει ότι δεν είναι τέλειος και δεν προσπαθεί να είναι, αλλά ωθεί τον εαυτό του εκτός της ζώνης άνεσής του και κάνει περισσότερα. Προκαλεί επίσης τους άλλους να κάνουν το ίδιο και δεν θα παραμείνουν αδρανείς όταν γίνεται μάρτυρας αδικίας. Μιλάει.

# 13 Ένας καλός άνθρωπος είναι ευγενικός. Είναι ευγενικός με την οικογένειά του, με τους πρεσβυτέρους, με τα παιδιά, με τους φίλους και με όλους όσους βρίσκονται γύρω του. Λέει  σας παρακαλώ και σας ευχαριστώ και γνωρίζετε το βάρος απλών λέξεων όπως αυτές.

# 14 Ένας καλός άνθρωπος προσθέτει θετικότητα στις ζωές των ανθρώπων. Δεν αποστραγγίζει την ενέργεια και την ευτυχία από τους άλλους. Αντίθετα, θέλει να αφήνει τους ανθρώπους καλύτερους και ευτυχισμένους από ό, τι ήταν πριν μπροστά του.

# 15 Ένας καλός άνθρωπος είναι ευγενικός. Δεν παίρνει τα γεγονότα για δεδομένο. Εκτιμά τις ευκαιρίες που έχει, τους ανθρώπους στη ζωή του και δείχνει την ευγνωμοσύνη του καθημερινά στα μικροπράγματα.

# 16 Ένας καλός άνθρωπος είναι επικεντρωμένος στο έργο του. Έχει φόβους και δισταγμούς, αλλά ξέρει πότε να απομακρύνει τα μικρά ανούσια πράγματα που τον τριγυρίζουν και να επικεντρωθεί στο έργο του.

# 17 Ένας καλός άνθρωπος ζει ηθικά. Έχει μια ισχυρή αίσθηση του ορθού και του λάθους. Δεν βλέπει τον κόσμο ασπρόμαυρο και είναι ανοιχτός στις σκέψεις και τους τρόπους ζωής των άλλων, αλλά έχει πίστη στη στάση του και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σύμφωνα με αυτό.

# 18 Ένας καλός άνθρωπος είναι υποστηρικτικός. Δεν θα κρίνει κάποιον για την επιλογή του συντρόφου της ζωής του, της δουλειάς του ή οτιδήποτε άλλο. Θα υποστηρίξει τους γύρω του.

# 19 Ένας καλός άνθρωπος βλέπει τα πράγματα με περισσότερους από έναν τρόπους. Δεν θα κάνει τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά μπορεί να δει πολλές πλευρές στις περισσότερες καταστάσεις. Μπορεί να εξετάσει πράγματα από άλλες οπτικές γωνίες και να δεχθεί διαφορετικές απόψεις.

# 20 Ένας καλός άνθρωπος κάνει προσπάθειες. Δεν είναι τεμπέλης ή εγωιστής. Έχει τις στιγμές του, όπως όλοι κάνουμε, αλλά θέλει να κάνει την προσπάθεια του να κάνει τους άλλους ευτυχείς. Δεν το κάνει για αναγνώριση ή έγκριση, αλλά απλά επειδή νοιάζεται.

# 21 Δεν είναι ματαιόδοξος ή εγωϊστής. Μπορούμε όλοι να είμαστε λίγο εγωιστές και δεν υπάρχει τίποτα κακό για αυτό. Αλλά η ματαιοδοξία – εγωισμός δεν αφορά μόνο τις εμφανίσεις. Μια ποιότητα ενός καλού ανθρώπου είναι η έλλειψη εγωισμού. Είναι σίγουρος για το ποιος είναι, αλλά δεν αισθάνεται την ανάγκη να το δείξει.  Δεν πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του και το δείχνει.

# 22 Σέβεται τις γυναίκες. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε για να είστε ένας καλός άνθρωπος ή ακόμα και ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι μια ποιότητα που λείπει πρόσφατα. Ο σεβασμός των γυναικών δεν σημαίνει ότι λέτε ότι σέβεσαι τις γυναίκες. Δεν πρόκειται για την προστασία των γυναικών.  Πρόκειται για το να βλέπεις τις γυναίκες ως αληθινά ίσες. Πρόκειται για ένα συναίσθημα να νιώθεις άνετα με τη γυναίκα ή τη φίλη σου να κάνει περισσότερα χρήματα από εσένα. Πρόκειται βεβαίως να την αφήσεις να αποφασίσει η ίδια για το σώμα της.

# 23 Εκτιμά όλες τις φυλές, τις θρησκείες, τις σεξουαλικότητες και τους πολιτισμούς. Η αποδοχή είναι ένα μεγάλο μέρος του να είσαι καλός άνθρωπος, αλλά δεν είναι απλώς να μην είσαι ομοφοβικός, ρατσιστής ή σεξιστής. Ένας καλός άνθρωπος πηγαίνει πάνω από το status quo και εκτιμά πραγματικά όλους για τις διαφορές και τη μοναδικότητά τους.

# 24 Είναι ευγενικός με τους ηλικιωμένους του. Οι ηλικιωμένοι είναι μια από τις πιο ξεχασμένες και κακομεταχειριζόμενες ομάδες στον κόσμο, όμως χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε τη μισή γνώση που έχουμε σήμερα. Μια ποιότητα ενός καλού άνδρα δεν κρατάει μόνο την πόρτα ανοικτή για μια μεγάλη γυναίκα, αλλά αντιμετωπίζει τους πρεσβυτέρους σαν ίσους.

# 25  Φροντίζει τα ζώα και το περιβάλλον. Και πάλι, δεν εννοώ ότι πρέπει να είναι vegan ή να ζήσει έναν τρόπο ζωής χωρίς απόβλητα, αλλά ένας άνθρωπος που θα αφιερώσει χρόνο για να ανακυκλώσει. Ένας άνθρωπος που βλέπει μια αδέσποτη γάτα ή σκύλο και καλεί την Εταιρεία Προστασίας των Ζώων αντί να αδιαφορεί είναι καλός άνθρωπος. Πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν τους ηλικιωμένους και τους θεωρούν τους ως άχρηστους για την κοινωνία ή ανίκανους να συνεισφέρουν. Ένας καλός άνθρωπος θα εκτιμήσει όλα όσα πρέπει να προσφέρουν οι ηλικιωμένοι στον κόσμο και αυτό που έχουν ήδη κάνει. 

Τα χαρακτηριστικά ενός καλού άνδρα είναι ατελείωτα. Αυτές οι ιδιότητες είναι παραδείγματα, αλλά δεν είναι όλα. Ένας καλός άνθρωπος είναι τόσα πολλά πράγματα, αλλά όταν τα ξέρετε, τα ξέρετε.