Σημάδια ότι κάποιος έλκεται συναισθηματικά από εσάς

Η φυσική έλξη είναι πρωταρχική. Το να έχεις κάποιον να σε ελκύει σωματικά είναι υπέροχο, σίγουρα. Αλλά δεν λέει πολλά για το ποιος είσαι, πέρα από τη συμμετρία και την όμορφη διάπλαση του προσώπου σας. Όμως, οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη φυσική έλξη.

EmotionallyAttractedYou

Όταν πρόκειται για την αγάπη και τις σχέσεις, η βαθύτερη επιθυμία μας είναι κάποιος να προσελκύεται συναισθηματικά από εμάς. Το εγώ και η σεξουαλική επιθυμία οδηγούν τη σωματική έλξη, αλλά το να ανήκεις και να αισθάνεσαι κατανοητός οδηγούν τη συναισθηματική έλξη.

Με μόνο φυσική έλξη, έχεις λαγνεία. Προσθέστε και τη συναισθηματική έλξη, και έχετε μια ευκαιρία στην αγάπη.

Αλλά πώς ξέρεις ότι κάποιος σε ελκύει συναισθηματικά; Πώς μπορείτε να διαφοροποιήσετε κάποιον που ελκύεται από σας λόγω της εξωτερικής εμφάνιση σας και ενός ατόμου που ελκύεται συναισθηματικά;

Λοιπόν, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι ίδια για όλους. Αλλά, υπάρχουν μερικά κοινά σημάδια για το αν κάποιος έλκεται από εσάς συναισθηματικά.

1ον Σέβονται τις απόψεις σου

Όταν κάποιος ελκύεται συναισθηματικά, η άποψή σου για τον κόσμο είναι δελεαστική γι’ αυτούς. Θέλουν να ακούσουν τι υπάρχει στις ρωγμές του μυαλού σας, ακόμα κι αν αυτό που βρίσκουν δεν ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις απόψεις τους.

Η συναισθηματική έλξη ευδοκιμεί από την επικοινωνία και αποκαλύπτει αυθεντικά μέρη του εαυτού σας. Έτσι, αν το κάνετε αυτό και το άλλο άτομο θέλει να ξέρει όλο και περισσότερα, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι.

2ον Σας ενημερώνουν ενεργά

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε πόσο εκτιμά κάποιος την παρουσία σας στη ζωή του είναι αν σας ενημερώνει για όλα τα συναρπαστικά (ή, μερικές φορές, και όχι συναρπαστικά) γεγονότα που του συμβαίνουν. Μπορεί να στείλουν ένα γρήγορο μήνυμα SMS για να το κάνουν, αλλά το γεγονός ότι θέλουν να σας κρατήσουν ενήμερους, αυτό είναι που έχει σημασία.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: αν λάβατε μια νέα προαγωγή στην εργασία σας από το πουθενά, σε ποιόν θα πείτε πρώτα; Ίσως στους γονείς σου ή στον καλύτερό σου φίλο. Γιατί; Επειδή έχεις έναν συναισθηματικό δεσμό που σε κάνει να θέλεις να μοιραστείς τα χαρμόσυνα νέα μαζί του.

Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που βγαίνεις. Αν τους ελκύεις συναισθηματικά, θα είναι ενήμερος για όλα τα συναρπαστικά πράγματα που τους συμβαίνουν.

3ον Σέβονται τα όριά σου

Αν βγαίνετε με κάποιον και θέλει αμέσως να πάει τα πράγματα παραπέρα, έστω και δεν νιώθετε άνετα μαζί του γι’ αυτό, τότε αυτό δείχνει ότι ελκύεται μόνο σωματικά, περισσότερο απ’ όσο νοιάζεται για τη συναισθηματική σας ευημερία.

Δεν είχε λοιπόν αρκετή συναισθηματική έλξη για να σεβαστεί τα όρια σας.

Όταν κάποιος σε ελκύει συναισθηματικά, καταλαβαίνει ότι τα όριά του είναι το δικό σου όριο. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα όρια σας ή να τα προσπεράσουν, επειδή θέλουν τη συναισθηματική σας ευημερία περισσότερο από ό, τι οι ανάγκες τους να ικανοποιηθούν προσωρινά.

4ον Περνάς ώρες μιλώντας χωρίς να βαριέσαι

Δεν υπάρχει τίποτα που να μ’ αρέσει περισσότερο από το να κάνω βαθιές συζητήσεις με ανθρώπους. Είναι ένας βασικός δείκτης ότι με ελκύει συναισθηματικά κάποιος. Όταν μπορώ να τους μιλήσω για ώρες και να νιώθω σαν να πέρασαν μόνο λίγα λεπτά.

Αυτό το είδος ψυχολογικής “ροής”, όπως μερικοί μπορεί να το αποκαλούν, συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι απολαμβάνουν ο ένας την παρουσία του άλλου πέρα από τη σωματική έλξη. Ενδιαφέρεστε για το μυαλό τους και θέλετε να εξερευνήσετε όλες τις ‘ρωγμές’ που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Το πως σκέφτονται.

Το να απολαμβάνεις λοιπόν αυτή την απλή πράξη του να μιλάς με κάποιον, είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι ελκύεσαι συναισθηματικά. Εάν αυτός ο ενθουσιασμός επιστραφεί και από τον άλλο, τότε μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η έλξη σας είναι κάτι περισσότερο από σωματική ή γεμάτη λαγνεία έλξη.

5ον Ζητούν τη συμβουλή σου για τις καταστάσεις

Οι άνθρωποι δεν ζητούν συμβουλές από οποιονδήποτε. Πιθανότατα έχετε πολλούς φίλους, συναδέλφους ή γνωστούς με τους οποίους δεν σας πειράζει να περάσετε χρόνο μαζί τους, αλλά ίσως δεν θα θέλατε να ζητήσετε τη γνώμη τους για το τι είχατε με τον καλύτερό σας φίλο.

Όταν κάποιος έρχεται σε σένα για συμβουλές, σημαίνει μερικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι σε σέβονται. Οι σκέψεις σου για ένα θέμα που δεν σε αφορά, σημαίνει κάτι γι’ αυτούς. Μην το παραβλέπετε αυτό.

Το δεύτερο είναι ότι σε εμπιστεύονται. Μάλλον σου δείχνουν κάποια τρωτότητα (ευπάθεια) αν σου ανοίγονται με το θέμα που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, εμπιστεύονται ότι όποια συμβουλή κι αν θα τους δώσετε θα είναι προς το συμφέρον τους.

Σεβασμός; Εμπιστοσύνη; Τρωτότητα; Όλα αυτά ακούγονται όμορφα σαν μια έλξη που καθοδηγείται από συναισθήματα για σας.

6ον Είχατε ευάλωτες στιγμές μεταξύ σας.

Είναι τρομακτικό να είσαι ευάλωτος με κάποιον. Σημαίνει ότι τους δίνεις πιθανά όπλα για να σε βλάψουν. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι μεγάλωσαν λέγοντας ότι η ευπάθεια είναι ένα σημάδι αδυναμίας. Ότι το να μοιράζεις πάρα πολύ τον εαυτό σου με τον άλλον, σημαίνει ότι είσαι λιγότερο άνθρωπος.

Όταν με κάποιο τρόπο επιλέγει ο άλλος να είναι ευάλωτος μαζί σου, πρέπει να το εκτιμάς και να το ενθαρρύνεις. Σημαίνει ότι αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς μαζί σου. Θέλουν να δεις ότι δεν είναι αυτός ο στωικός άνθρωπος που όλοι οι άλλοι στην εμπειρία της ζωής τους βιώνουν.

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ σωματικής και συναισθηματικής έλξης θα είναι πάντα η τρωτότητα ή η ευπάθεια.

Επίλογος

Η αγάπη είναι αυτό που ανθίζει όταν πραγματοποιείται μια συναισθηματική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων. Όπως είπαμε, μπορούμε να έχουμε μια φυσική έλξη με πολλούς ανθρώπους. Αλλά μια συναισθηματική έλξη; Αυτό είναι λίγο πιο ξεχωριστό.

Έτσι, αν αναρωτιέστε αν το άτομο στη ζωή σας έλκεται συναισθηματικά από εσάς, να έχετε το νου σας για αυτά τα έξι σημάδια. Και αν οι συμπεριφορές τους επιβεβαιώσουν αυτό που αναρωτιέστε, να αγαπάτε αυτό που έχετε.

Είναι όμορφο να γνωρίζεις κάποιον που σε ελκύει σε όλα τα θέματα.