Ξεχάστε αυτούς τους 5 παλιούς «κανόνες γνωριμιών»

Υπάρχουν πολλές απόψεις για τα ραντεβού που θεωρούνται «παραδοσιακές» ή της «παλιάς σχολής», επειδή κρύβουν ορισμένες αξίες που αντικατοπτρίζουν αυτές τις προοπτικές.
Ωστόσο, ο κόσμος εξελίσσεται γρήγορα και οι κοινωνικές προσδοκίες αλλάζουν μαζί του. Γι΄ αυτό και το να διατηρούμε τους «παλιούς τρόπους» στις γνωριμίες, αποτρέπουμε τις νέες ματιές στον τρόπο που σκέπτονται οι άνθρωποι και θα χάσουμε πραγματικές ευκαιρίες της ευτυχίας.

Elegant_Couple2

Εδώ είναι πέντε παλιοί κανόνες γνωριμιών που μάλλον πρέπει να αλλάξουν.


1: Μην κοιμάστε μαζί στο πρώτο ραντεβού.

Γιατί, ότι οτιδήποτε επιλέγουν συνειδητά δύο ενήλικες να κάνουν μαζί κάτι με τη δική τους ελεύθερη βούληση, είναι σωστό.  Και δεύτερον, η ιδέα ότι ένας άντρας θα σας δημιουργήσει αυτόματα προβλήματα αφού κοιμηθεί μαζί σας στο πρώτο ραντεβού είναι εσφαλμένη για τους εξής λόγους:

* Αν ένας άντρας θέλει απλώς να κοιμηθεί μαζί σου, θα επιμείνει τελικά ό,τι κι αν γίνει.
Δεν έχει σημασία αν συμβεί στο 1ο ή στο 10ο ραντεβού, αν το μόνο που θέλει είναι το σεξ θα φύγει αφού το πάρει.

Λοιπόν τι θα κάνετε;  Εσείς παίρνετε την απόφαση να κάνετε αυτό το βήμα όταν το θέλετε και αισθάνεστε άνετα με την πιθανότητα τα πράγματα να λειτουργήσουν ή να μην λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα.
Το σεξ υποτίθεται ότι είναι αμοιβαία ευχάριστο και αν μπορείτε να πείτε ότι περάσατε υπέροχα ανεξάρτητα από το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, τότε απολαύστε το και δείτε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

* Ο σωστός άντρας δεν θα απομακρυνθεί από ένα καλό κορίτσι.

Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό:
Βγαίνετε ραντεβού, περνάτε καταπληκτικά, υπέροχη χημεία (πνευματική και σωματική), απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μαζί, και οι δύο θέλετε πραγματικά να το ξανακάνετε — και στο τέλος της νύχτας, κοιμάστε μαζί.
Ποιός άντρας δεν θα ήθελε να το ξανακάνει;
Φυσικά θα το έκανε – και αν ενδιαφέρεται σοβαρά, θα το ξανακάνει.
Η αναμονή μόνο για χάρη της αναμονής μπορεί να στείλει το μήνυμα της αδιαφορίας ή να κάνει τα πράγματα άβολα, αν και οι δύο αντιστέκεστε στις ορμές χωρίς καλό λόγο.
Προσοχή – κάντε αυτό το βήμα μόνο εάν είστε 100% άνετοι και σίγουροι για την απόφασή σας να το κάνετε – αυτό είναι το κλειδί, κάντε την επιλογή όταν είστε έτοιμοι (ανεξάρτητα από το πότε είναι), όχι όταν η κοινωνία σας λέει ότι έχετε “δίκιο”.
Αν είναι το πρώτο ραντεβού, υπέροχο! Αν είναι το 10ο ραντεβού, κι αυτό υπέροχο! Ένας άντρας που ενδιαφέρεται για σένα ως άτομο θα έχει υπομονή γιατί ο ύπνος μαζί δεν είναι ο τελικός στόχος, είναι να χτίσει κάτι αληθινό μαζί σου.
(Σε περίπτωση που αναρωτιέστε όσοι το υποστηρίζουν μιλάνε εκ πείρας).

2: Μην στείλετε μήνυμα αμέσως.

Ξέρω – δεν θέλετε να φαίνεστε και πολύ πρόθυμοι.
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παλεύουν με αυτήν την ερώτηση: Πόσο καιρό θα περιμένω μέχρι να στείλω μήνυμα;
Η πραγματική απάντηση θα πρέπει να είναι: Στείλτε πίσω μήνυμα όταν έχετε χρόνο και κάτι να πείτε.
Είναι 30 δευτερόλεπτα μετά το δικό τους SMS; Εξαιρετικά!
Είστε στη δουλειά και δεν μπορείτε να απαντήσετε για 3 ώρες; Κι αυτό εξαιρετικό!
Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στο 2022 και κάθε άνθρωπος στον πλανήτη με ένα τηλέφωνο είναι συνδεδεμένος με όλους 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο, οπότε η πολύωρη αναμονή για να στείλει κάποιος SMS στέλνει στον άλλο μήνυμα ότι:

1: Περιμένεις επίτηδες να απαντήσεις αργότερα.
2: Είστε πραγματικά απασχολημένοι και δεν έχετε χρόνο.
3: Δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά.

Εάν λοιπόν πραγματικά σας ενδιαφέρει ο άλλος, τότε ο ενθουσιασμός είναι καλό πράγμα (απλώς, προφανώς, μην το παρακάνετε).
Η ζωή είναι ταραχώδης για όλους και τα πράγματα μπορεί να γίνουν τρελά, επομένως κανείς δεν πρέπει να περιμένει άμεσες απαντήσεις συνεχώς. Αλλά η ιδέα εδώ είναι ότι η αναμονή που γίνεται επίτηδες για να ακολουθήσετε κάποιον ξεπερασμένο «κανόνα» μπορεί εύκολα να στείλει το λάθος μήνυμα σε κάποιον και να καταπνίξει τις πιθανότητές σας να φτιάξετε κάτι αληθινό και γνήσιο.

3: Οι άνδρες πρέπει να τα κυνηγούν ΟΛΑ.

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι άνδρες πρέπει να κυνηγούν τα ραντεβού. Νομίζουμε όλοι ότι είναι αυτό είναι το πιο φυσιολογικό και είναι μια από τις πιο παραδοσιακές απόψεις για τα ραντεβού.

Όμως, στη σημερινή εποχή, οι άνδρες είναι πια αβέβαιοι και χωρίς σιγουριά για το τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν. Να προσπαθεί πολύ; Να προσπαθεί συνέχεια;  Κι αν είναι πραγματικά αδιάφορη; Να περιμένει να του στείλει αυτή μήνυμα πρώτα ή πραγματικά δεν θέλει να τον ακούσει;
Οι περισσότεροι άνδρες είναι πρόθυμοι να διέλθουν από την “πόρτα”, αλλά είναι πολύ χρήσιμο να δει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή πρώτα.
Είτε πρόκειται για ένα φιλικό χαμόγελο της, είτε για ένα μήνυμα της που να τον ενημερώνει ότι τον σκέφτεται, επίσης, μια μικρή ανταπόδοση της είναι πολύ σημαντική.
Το λέω αυτό επειδή πολλές γυναίκες αρνούνται να στείλουν μήνυμα σε άντρες πρώτα επειδή θα έπρεπε να αυτός να το επιδιώξει.
Συμφωνώ (σε ένα βαθμό) με τα παραδοσιακά, αλλά αν είναι πάντα εκείνος που απλώνει πρώτος το χέρι, να προτείνει τα πρώτα σχέδια και να της λέει αυτός πρώτα ένα γεια… είναι πολύ εύκολο για αυτόν να νιώσει ανεπιθύμητος και μπορεί να σταματήσει να προσπαθεί να σώσει την συνάντηση από την αμηχανία.
Πρέπει λοιπόν κι αυτός να ξέρει ότι κάνει πρόοδο για να συνεχίσει.


4: Οι «ωραίοι, τα κακά παιδιά και οι σκύλες» πάντα κερδίζουν.

Είναι μια μακροχρόνια άποψη ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αγαπούν την ομορφιά.
Αν και πιστεύω ότι ένα ωραίο πρόσωπο και σώμα είναι σέξι και ελκυστικό, η έρευνα δείχνει ότι ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά ενός συντρόφου είναι η ευγένεια.
Στο τέλος της ημέρας, μια ψυχρή ή απόμακρη στάση παλιώνει την γνωριμία πολύ γρήγορα και αποτρέπει τη δημιουργία βαθιάς γνήσιας σύνδεσης μεταξύ των συντρόφων.
Όχι, δεν θα πρέπει να είστε αυτός που τα ανέχεται όλα.
Όχι, δεν πρέπει να είσαι «πολύ καλός» και να θυσιάζεις τις αξίες σου για χάρη της σχέσης (ποτέ).
Όχι, δεν πρέπει ποτέ να γίνετε μαλακοί και εφησυχασμένοι και να χάσετε τελείως τη ζωή σας.
Η ισορροπία είναι το κλειδί. Πιστεύω ότι μπορείς να είσαι το «κακό παιδί» και επίσης ο «καλός άνθρωπος» ταυτόχρονα. Αν γείρετε υπερβολικά προς μία κατεύθυνση, τότε ολόκληρη η σχέση μπορεί να ανατραπεί μαζί σας.

5: Αποφύγετε σοβαρά θέματα στα ραντεβού.

Ίσως πριν από μερικές δεκαετίες ήταν σημαντικό να «διατηρηθεί η ειρήνη» και να αποτραπεί η ταραχή, επειδή κινδυνεύατε να χάσετε το ενδιαφέρον κάποιου – αλλά καθώς ο κόσμος έχει γίνει πιο ανοιχτός (και επίσης διχασμένος), είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι παίζει με τον άλλο σε σημαντικά θέματα.
Θέματα όπως η πολιτική, η θρησκεία, οι αξίες και οι κοσμοθεωρίες αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε και προσεγγίζετε την πραγματικότητα.
Αντικατοπτρίζουν εσωτερικές αξίες και, όταν υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από άλλα προβλήματα στο δρόμο.
Φανταστείτε να προσπαθείτε να μεγαλώσετε παιδιά ή να κάνετε οικογένεια με κάποιον του οποίου οι απόψεις έρχονται σε έντονη αντίφαση με τις δικές σας.
Ωστόσο, πιο σύντομα στο μέλλον, φανταστείτε να φτάσετε στο 3ο ή το 4ο ραντεβού και να αρχίσετε πραγματικά να σας αρέσει κάποιος — αλλά στη συνέχεια να μάθετε ότι έχετε μια πλήρη ασυμφωνία.
Σας προτείνω λοιπόν να βάλετε όλα τα χαρτιά στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των πρώτων – πρώτων διαλόγων; Φυσικά όχι — αλλά η σκόπιμη αποφυγή δύσκολων θεμάτων για πάρα πολύ καιρό μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία στο δρόμο.
Είναι αυτά τα σημεία προς συζήτηση; Φυσικά. Το πιο σημαντικό πράγμα για τα ραντεβού είναι να το κάνετε με τους δικούς σας όρους και να κάνετε αυτό που σας φαίνεται σωστό, αλλά το να αφήνετε παλιούς και απαρχαιωμένους «κανόνες» να υπαγορεύουν τις πράξεις σας (την αποφυγή διαλόγου για θρησκευτικά ή ιδεολογικά θέματα) μπορεί να σας εμποδίσει να βρείτε την αγάπη που πραγματικά σας αξίζει.