Οι καλοί μας φίλοι

Οι καλοί μας φίλοι που τους εμπιστευόμαστε, που δεν είναι πάνω από πέντε από τους πολλούς που έχουμε, είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Και η οποία διέπεται από την καλοσύνη, την αγάπη, το γέλιο και τη χαρά, την υποστήριξη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον, το πραγματικό και όχι ρητορικό «τι κάνεις;», συστατικά σπάνια, πολύτιμα και γι’ αυτό αναντικατάστατα, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στη ζωή μας.

best_friends

Όσο και αν και είναι ευτύχημα να αντλούμε συναισθηματική υποστήριξη από τον/την σύντροφό μας, εκείνος/η δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν καλό φίλο ή φίλη μας.

Μία φιλία μάλιστα δεν μας προσφέρει μόνο ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και μας βοηθάει στην υγεία μας – όπως καλή λειτουργία της καρδιάς, εφόσον πληθαίνουν συνεχώς τα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι επηρεάζει μία σειρά από παράγοντες.

Οι δε τύποι των φίλων που χρειάζονται στη ζωή μας μεταξύ των άλλων είναι:

* Ο αισιόδοξος, που μας φτιάχνει τη διάθεση και μας «ξυπνά» από τη μονότονη καθημερινότητα.

* Ο καλός ακροατής, εκείνος στον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε και να εκμυστηρευτούμε τα όνειρα, τους φόβους και τις ελπίδες μας χωρίς να νιώθουμε ότι μας κρίνει.

* Ο παιδικός μας φίλος, που μας ξέρει από τότε που ήμασταν μικροί και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά για να μας καταλάβει.