20 γεγονότα που μας δείχνουν οι ψυχολογικές έρευνες για την αγάπη

1. Ο όρος «love» προέρχεται από τα σανσκριτικά «lubhyati», που σημαίνει «επιθυμία».

2. Όταν ένας άντρας βρίσκει μια γυναίκα ελκυστική, μπορεί να πάρει στάσεις που να τoν κάνουν να φαίνεται ψηλότερος και πιο δυνατός.

couple-emprass

3. Κάποια εξαιρετική έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που είναι ερωτευμένα και συνδέονται σε μια ρομαντική σχέση συγχρονίζουν τους καρδιακούς τους ρυθμούς αφού κοιτάζουν τα μάτια του άλλου για τρία λεπτά.

4. Η απλή πράξη έκφρασης ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους που αγαπάτε θα δημιουργήσει μια άμεση αύξηση της ευτυχίας.

5. Αγκαλιές που διαρκούν πάνω από 20 δευτερόλεπτα, απελευθερώνουν μια χημική ουσία στο σώμα σας, που ονομάζεται οξυτοκίνη, που σε κάνει να εμπιστεύεσαι κάποιον περισσότερο.

6. Ο έρωτας έχει νευρολογικά αποτελέσματα παρόμοια με αυτά της κοκαΐνης

7. Εάν κρατάτε με τα χέρια σας κάποιον που αγαπάτε, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του σωματικού πόνου, καθώς και σε τυχόν συναισθήματα άγχους και φόβου.

8. Η αγκαλιά απελευθερώνει φυσικά παυσίπονα. Όπως η οξυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη αγάπης ή αγκαλιάς, παράγεται κατά τη διάρκεια της αγκαλιάς.

9. Δεν μπορείς να είσαι θυμωμένος με κάποιον που πραγματικά αγαπάς. Ο θυμός που διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες δείχνει ότι δεν είστε ερωτευμένοι.

10. Οι επιστήμονες προτείνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ερωτευτούν περίπου επτά φορές πριν από το γάμο.

11. Οι άντρες που φιλούν τις γυναίκες τους το πρωί πιστεύεται ότι ζουν έως και 5 χρόνια περισσότερο.

12. Οι γυναίκες θεωρούσαν ότι οι άνδρες τους έγιναν πιο ελκυστικοί, αν είδαν άλλες γυναίκες να τους χαμογελούν.

13. Οι άντρες προσελκύονται περισσότερο από γυναίκες που έχουν σωματοδομή που μοιάζει με εκείνη των μητέρων τους. Αυτό είναι γνωστό ως «σεξουαλική αποτύπωση». που είναι ένας όρος που επινοήθηκε από ερευνητές.

14. Η έκφραση «κρατήστε τους αγαπημένους σας κοντά» μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους προγνωστικούς παράγοντες της αγάπης είναι η ψυχική εγγύτητα, όπως και η φυσική εγγύτητα. Το να είσαι κοντά σε άλλο άτομο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του συναισθήματος της αγάπης καθώς και του συναισθήματος της επιθυμίας.

15. Οι άντρες ερωτεύονται πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Οι γυναίκες χρειάζονται 15 ημέρες, οι άνδρες μόλις 8 δευτερόλεπτα.

16. Η αγάπη είναι κυριολεκτικά τυφλή. Δεν φαίνεται να έχει σημασία τι λένε οι άλλοι για τον άντρα σου. Είναι πάντα τέλειος στα μάτια σου.

17. Οι καρδιές μας δεν έχουν καμία σχέση με το συναίσθημα της αγάπης. Η αγάπη είναι μόνο μια χημική αντίδραση του εγκεφάλου.

18 . Η αγάπη ξεκινά πάντα από τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων.

19. Αν ραγίσει η καρδιά μας όταν χωρίσουμε με κάποιον που αγαπούσαμε αληθινά, είναι εξίσου επώδυνο με τον σωματικό πόνο.

20. Βιοχημικά μιλώντας, το να είσαι σε μια ρομαντική σχέση δεν μπορεί να διακριθεί από την ύπαρξη ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.