Η αρχή ενός γάμου είναι ένα όμορφο πράγμα και είναι ένα από αυτά τα πράγματα που όλοι εύχονται να διαρκέσουν πράγματι μέχρι το σημείο μόνο «ο θάνατος μας χωρίζει». Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά ακόμα και όταν οι προθέσεις σας ήταν καθαρές. Ωστόσο, οι γάμοι δεν τελειώνουν απλώς ξαφνικά και γι’ αυτό πρέπει να ξέρετε πώς να διορθώσετε έναν διαλυμένο γάμο.
Μερικά από τα προβλήματα που τον επηρεάζουν μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο μας, με αποτέλεσμα ένα από τα δύο μέρη ή και τα δύο να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν πια με αυτή την ένωση.
Ωστόσο, η αγνόηση των προβλημάτων του γάμου είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους στον χωρισμό. Επομένως, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να διορθώσετε τα προβλήματα του γάμου σας το συντομότερο δυνατό.
Πώς λοιπόν να διορθώσετε έναν διαλυμένο γάμο;
1. Καταγράψτε τις κύριες αιτίες της διαφωνίας
Ακόμα κι αν μερικά από τα ζητήματα αυτά είναι δύσκολο να τα συζητήσετε για το φόβο των καβγάδων που μπορεί να ακολουθήσουν, πρέπει όμως να τα σημειώσετε.
Η αποφυγή τους δεν πρόκειται να σώσει τον γάμο. Και οι δύο σας πρέπει να βρείτε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για τα ζητήματα.
Το να βρείτε έναν τρόπο να αντιμετωπίσετε τα πιο δύσκολα ζητήματα του γάμου σας, σας δίνει τις δεξιότητες για να χειριστείτε νέα ζητήματα στο μέλλον με τρόπο που κανείς δεν καταλήγει να νιώθει ότι έχει χάσει.
Αν τσακώνεστε για όλα, το πρόβλημα μπορεί να είναι ο τρόπος επικοινωνίας σας και όχι απαραίτητα ότι έχετε περάσει τον Ρουβικώνα του χωρισμού.
Αυτή η συνειδητοποίηση θα σας βοηθήσει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να σώσετε τον γάμο σας.
Ακόμη και όταν ερευνάτε πώς να διορθώσετε έναν γάμο που έχει διαλυθεί, θα συνειδητοποιήσετε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί.
Ένας ευτυχισμένος γάμος μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν και τα δύο μέρη δεσμευτούν να τον κάνουν να λειτουργήσει, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής συμβουλών γάμου για την επιδιόρθωση ενός διαλυμένου γάμου.
2. Εστιάστε στα ελαττώματά σας στο γάμο
Όταν συνεχίζετε να κατηγορείτε τον σύντροφό σας για όλα τα προβλήματα που έχετε στον γάμο, θα τον/την αναγκάσει να υιοθετήσει μια αμυντική στάση.
Ένας ευτυχισμένος γάμος δεν μπορεί να συμβεί αν το ένα μέρος αισθάνεται ότι εστιάζουν συνεχώς στα λάθη του.
Εκτός από την παροχή συμβουλών γάμου, η επιδιόρθωση ενός διαλυμένου γάμου απαιτεί επίσης να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις ατέλειές σας αρχικά και στη συνέχεια να δεσμευτείτε να κάνετε μια αλλαγή.
Τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν εύκολα να διορθώσουν τα προβλήματα του γάμου τους μόνο αν σταματήσουν να εστιάζουν μόνο στην άποψή τους και να είναι ειλικρινείς σχετικά με το ρόλο τους στην πρόκληση των όποιων προβλημάτων στη σχέση.
3. Κόψτε τις άσχημες κουβέντες
Εάν έχει γίνει κανόνας να λέμε άσχημα πράγματα ο ένας στον άλλον καθημερινά, τότε πρέπει να το αλλάξετε αυτό για να έχετε έναν υγιή γάμο.
Το ρητό ότι «κανένας γάμος δεν είναι τέλειος» ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποιούν τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια που τσακώνονται συνεχώς για να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
Πρέπει να σταματήσετε με τις κακίες, τα παράπονα, τον θυμό, τις ευθύνες, τους σαρκασμούς ακόμα και τις κατηγορίες που έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια στο γάμο σας.
Είναι τα μικρά πράγματα που έχουν σημασία και κάνοντας ένα βήμα τη φορά θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το γάμο. Αντικαταστήστε τα αρνητικά με θετικά πράγματα.
Δεν χρειάζεται καν να κάνετε μια μεγαλειώδη χειρονομία. Μπορεί να είναι μικρά πράγματα όπως να ακούς την άποψη του συντρόφου σου, να περνάς χρόνο μαζί του, να έρχεται σε επαφή με τα μάτια ή ακόμη και να προγραμματίζεις ένα ραντεβού.
Τους δείχνει ότι νοιάζεσαι. Από εκεί και πέρα, κάντε συνήθεια να τους κάνετε κομπλιμέντα καθημερινά και να παρακολουθήσετε τη βελτίωση του γάμου σας.
4. Μάθετε πώς να αναφέρετε τις ανησυχίες σας με εποικοδομητικό τρόπο
Οι ευαίσθητες συζητήσεις μπορεί να γίνουν άσχημες πολύ γρήγορα, ειδικά αν δεν τις χειρίζεστε καλά.
Το πώς θα εκφράσετε τις ανησυχίες σας θα καθορίσει εάν το άλλο μέρος θα είναι ανοιχτό για συζήτηση ή θα πάρει αμυντική στάση.
Να είστε απλοί, μην χρησιμοποιείτε σκληρούς τόνους και δώστε τους την ευκαιρία να σας απαντήσουν χωρίς να τους διακόπτετε.
Επίσης, επιλέξτε μια καλή στιγμή για μια τέτοια συζήτηση αρχικά. Δεν θέλετε να κάνετε ενέδρα στον σύντροφό σας όταν βγαίνει για δουλειά.
5. Συνεργαστείτε όταν παίρνετε αποφάσεις
Η λήψη αποφάσεων με συνεργασία του άλλου είναι ένας από τους τρόπους δημιουργίας και διατήρησης μιας υγιούς σχέσης .
Δεν πρέπει ποτέ να είναι μια κατάσταση νίκης-ήττας, αλλά μάλλον μια win-win έκβαση.
Εξαλείψτε την ιδέα να «πιάσετε τον δρόμο σας» σε όλα εάν στοχεύετε να έχετε έναν υγιή γάμο.
Οι διαφορές δεν μπορούν να αποφευχθούν όταν δύο άτομα συγκεντρώνονται για να λάβουν αποφάσεις, αλλά αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με το να εκφράσει κάθε άτομο τις βαθύτερες ανησυχίες του.
Αφού συζητηθούν όλα, μπορείτε να προχωρήσετε και να βρείτε μια λύση που να λύνει τις ανησυχίες κάθε μέρους.
Εφόσον και οι δύο στοχεύετε να κάνετε τον γάμο να λειτουργήσει, θα εκπλαγείτε με το πόσο δημιουργικοί μπορείτε να είστε διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν αισθάνεται εξαπατημένος στη διαδικασία.
6. Εξαλείψτε τον θυμό, τους εθισμούς και τις υποθέσεις
Αυτοί είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο γάμο. Δεν μπορείτε να ελπίζετε για μια υγιή σχέση εάν κάποιος από εσάς είναι παγιδευμένος σε αυτά.
Πρέπει να απαλλαγείτε από αυτές τις συνήθειες εάν δεν θέλετε να καταλήξετε σε μια διαλυμένη σχέση.
Αν κάποιος από εσάς εξακολουθεί να είναι μπλεγμένος σε αυτές τις συνήθειες, θα είναι μάταιο να σώσετε τη σχέση, επειδή τα συζυγικά σας προβλήματα θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται.
Επίσης, αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα ζευγάρια που έχουν παιδιά, επειδή δεν θα είναι υγιή συναισθηματικά αν μεγαλώσουν βλέποντας τους γονείς τους να ανταγωνίζονται με αυτές τις συνήθειες.
7. Να έχετε θετική ενέργεια προς τον σύντροφό σας
Αυτή η συνήθεια είναι μόνο για να την κρατήσετε για τις μέρες που νιώθετε ευφορία. Πρέπει να το κάνεις συνήθεια. Πάρτε την πρωτοβουλία να κάνετε καθημερινά κομπλιμέντα στον σύντροφό σας.
Κάντε οπτική επαφή δημόσια και πηγαίνετε για ένα βραδινό ραντεβού μαζί.
Επίσης, είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο με το άλλο ήμισυ σας ή να υιοθετείτε οποιαδήποτε άλλη συνήθεια πιστεύετε ότι θα σας φέρει πιο κοντά.
Αυτό δεν απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η δουλειά του γάμου δεν χρειάζεται να είναι αίνιγμα όταν δεσμεύεστε να προσπαθήσετε να τον σώσετε.
8. Σημειώστε την κατεύθυνση που δεν θέλετε να πάρει ο γάμος σας
Υπάρχουν οι προφανείς διαπραγματεύσεις σε κάθε γάμο, αλλά υπάρχουν κάποιες συνήθειες ή συζυγικά προβλήματα που θα ενοχλήσουν εσάς και όχι απαραίτητα το άλλο άτομο.
Πρέπει να λάβετε υπόψη τέτοια προβλήματα της σχέσης, ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε το γάμο με βάση αυτό που θέλετε.
Δεν χρειάζεται να είσαι θεατής στο γάμο σου.
Έτσι θα καταλήξετε σε μια διαλυμένη σχέση.
Αφού σκιαγραφήσετε πώς θέλετε να μοιάζει ο γάμος σας, μπορείτε τώρα να αρχίσετε να εργάζεστε για να το πετύχετε.
Είτε είναι η παροχή συμβουλών από ειδικούς σε ζευγάρια είτε η αλλαγή του τρόπου που ζείτε τον γάμο σας, αφοσιωθείτε ώστε να καταβάλετε σκληρή δουλειά για να πετύχετε τον στόχο σας.
9. Πηγαίνετε για συμβουλευτική
Η συμβουλευτική ζεύγους έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αποφύγουν μια διαλυμένη σχέση.
Πρέπει να προσεγγίζετε τα προβλήματα σχέσεων με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε άλλα προβλήματα στη ζωή σας.
Αν νιώθετε ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με τον δρόμο που πήρε ο γάμος σας και έχετε προσπαθήσει τα πάντα για να βελτιώσετε τη σχέση με μάταιο τρόπο, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο κάποιος που μπορεί να σώσει τον γάμο σας.
Πηγαίνετε σε έναν ειδικό γιατί η οικογένεια και οι φίλοι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αυτό που χρειάζεται για να σας βοηθήσουν.
Ωστόσο, κάντε το ένα βήμα τη φορά για να αποφύγετε να διαλύσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τον γάμο σας.