35 πράγματα που πρέπει να αφήσετε πίσω σας το 2023 – Βήματα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Αν και κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, υπάρχει απλώς κάτι στο να ξεκινήσετε διαφορετικά μια νέα χρονιά που σας δίνει έξτρα κίνητρο! Εάν έχετε μεγάλους στόχους ή όνειρα που ελπίζετε να επιτύχετε , τότε θα λατρέψετε αυτή τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αφήσετε πίσω σας το 2023, για να κάνετε αυτή τη χρονιά πραγματικά να αλλάξει τη ζωή!

brigitte

Το να εγκαταλείπετε κάποια πράγματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφήσετε χώρο στη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

Μην νομίζετε ότι πρόκειται απλώς για την διόρθωση μιας φυσικής ακαταστασίας που έχετε στη ζωή σας. Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε αρνητικές ή περιοριστικές συμπεριφορές και σκέψεις, ώστε να φέρετε – κερδίσετε – πίσω την ελευθερία σας.

1. Φόβος για το μέλλον.

Σίγουρα, ο φόβος μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε λάθη , αλλά σας εμποδίζει επίσης να μεγαλώσετε και να μάθετε. Επικεντρωθείτε στο να κάνετε ένα βήμα τη φορά και συνεχίστε να προχωράτε.

2. Η ψευδαίσθηση του ελέγχου.

Μπορούμε να ελέγξουμε κάποια πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε, και είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο. Αφήστε τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε και εστιάστε την προσοχή σας σε αυτά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

3. Η ανάγκη να κάνετε περισσότερα πράγματα.

Αλλά το να έχεις περισσότερα πράγματα δεν σε κάνει απαραίτητα πιο ευτυχισμένο. Άλλωστε, όσο περισσότερα πράγματα έχουμε, τόσο περισσότερη δουλειά και ευθύνη έχουμε να τα φροντίζουμε. Όσο λιγότερα πράγματα έχουμε, τόσο λιγότερο χρόνο και ενέργεια ξοδεύουμε στη φροντίδα τους, που σημαίνει ότι έχουμε περισσότερο χώρο για σημαντικά πράγματα στη ζωή μας.
Να είστε λοιπόν ευγνώμονες για ό,τι έχετε και να αναζητάτε εμπειρίες πέρα ​​από τα υπάρχοντα.

4. Η ακαταστασία σε όλες τις μορφές της.

Η ακαταστασία μπορεί να είναι σωματική, ψηφιακή, διανοητική ή συναισθηματική και είναι συχνά αποτέλεσμα αρνητικών σκέψεων για τον εαυτό μας, αναποφασιστικότητας, αναβλητικότητας, φόβου ή ανεπίλυτων ζητημάτων από το παρελθόν που καταλήγουν σε ένα μεγάλο σωρό άγχους και υπερέντασης.
Όσο περισσότερα πράγματα έχουμε συσσωρεύσει με την πάροδο του χρόνου, τόσο λιγότερος χώρος υπάρχει για να συμβεί οτιδήποτε νέο στη ζωή μας.
Ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε, δεν αγαπάτε ή δεν χρειάζεστε και αφήστε χώρο για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Δεν χρειάζεται όμως να πας πλήρως στο μινιμαλισμό για να αποκομίσεις τα οφέλη της ελαχιστοποίησης της ακαταστασίας , οπότε προχωρήστε και ξεκινήστε!

5. Ενοχές για την εγκατάλειψη.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσουμε πράγματα που κρατάμε για πολύ καιρό, ακόμα κι αν δεν μας εξυπηρετούν πλέον ή δεν μας κάνουν ευτυχισμένους.
Μπορεί να νιώθουμε ένοχοι όταν σκεφτόμαστε να απαλλαγούμε από κάτι που μας έχει δοθεί ή έχει συναισθηματική αξία , αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε οτιδήποτε δεν θέλουμε.
Καταπολεμήστε λοιπόν τις ενοχές σας και βρείτε θετικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από την ακαταστασία, όπως να το πουλήσετε στο διαδίκτυο ή να το δωρίσετε σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

6. Κακές συνήθειες με τα χρήματα.

Έχετε την τάση να ξοδεύετε χρήματα για να γιορτάζετε όταν είστε χαρούμενοι ή να ξεχνάτε όταν είστε αναστατωμένοι;
Ή μήπως συνεχίζετε να βάζετε όλο και περισσότερο χρέος στην πιστωτική σας κάρτα, αλλά βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο και προσπαθείτε να μην σκέφτεστε πώς θα το ξεπληρώσετε;
Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τις κακές χρηματικές συνήθειες και να πείτε γεια σε περισσότερα δάνεια.
Καταπολεμήστε τις κακές χρηματικές συνήθειες φέτος, αντιμετωπίζοντας στόχους όπως:

* εξόφληση του χρέους

* παρακολούθηση των δαπανών σας

* κρατώντας έναν προϋπολογισμό

* περικοπή των δαπανών λόγω συναισθηματικού φορτίου.

7. Τοξικές σχέσεις.

Χωρίστε τους δρόμους σας με αρνητικούς ανθρώπους αλλιώς θα εξαντλήσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας.
Όσο περισσότερο γνωρίζετε το άτομο και όσο πιο κοντά είστε ή ήσασταν, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να είναι να πείτε αντίο, αλλά ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τον διακόπτη.
Δεν χρειάζεσαι τέτοιου είδους αρνητικότητα γιατί θα σε εμποδίσει μόνο να πετύχεις τους στόχους σου και να απολαύσεις τη ζωή.
Αντίθετα, γεμίστε το χρόνο σας με θετικούς ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν και καλλιεργούν αυτές τις σχέσεις.

8. Απορρίψτε το ΝΑΙ σε όλα.

Μην αισθάνεστε άσχημα αν πείτε όχι, επειδή έτσι σας επιτρέπεται να δώσετε προτεραιότητα στον χρόνο και την ενέργειά σας. Εάν δεν έχετε τον χρόνο, τα χρήματα ή την ενέργεια για να δεσμευτείτε σε μια εκδήλωση, δραστηριότητα ή άτομο, είναι καλύτερο να είστε ειλικρινείς, σχετικά με αυτό.
Και είναι εντάξει να μην βγαίνετε έξω κάθε εβδομάδα ή να παρακολουθείτε τόσες πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις όταν αυτό σας αφαιρεί από πράγματα που σας αρέσουν ή σας κάνει να νιώθετε πληρότητα.

9. Οι περσινοί στόχοι.

Είτε πετύχατε τους στόχους σας, είτε όχι, οπότε ήρθε η ώρα να αφήσετε το όραμά σας για την περσινή χρονιά και να δημιουργήσετε νέα για την επόμενη χρονιά.
Είναι σημαντικό να θέτετε νέους στόχους που σας ενθουσιάζουν και σας εμπνέουν!
Αφήστε τις παρατεταμένες ενοχές ή τις τύψεις εάν δεν το πετύχατε. Αλλά μην απομακρύνεστε απλώς από ανεκπλήρωτους στόχους χωρίς να προσπαθείτε να μάθετε κάτι από την εμπειρία – κάθε αποτυχημένος στόχος είναι μια πολύτιμη ευκαιρία!
Εάν δεν πετύχατε έναν στόχο που θέσατε στον εαυτό σας, τότε έχετε δύο επιλογές:

* Βάλτε έναν νέο στόχο για τον εαυτό σας. Δημιουργήστε νέες στρατηγικές για την επίτευξη αυτού του στόχου ΦΕΤΟΣ.

* Ορισμένοι στόχοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν από άλλους, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν τα έχετε καταφέρει μόνο εν μέρει! Απλώς εργαστείτε πάνω στο σχέδιό σας και διατηρήστε το. τελικά, θα περάσετε τη γραμμή του τερματισμού.

10. Το παρελθόν.

Το παρελθόν μπορεί είτε να σε βοηθήσει είτε να σε πληγώσει. Αν ασχολείσαι με πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα άλλο παρά να σε πληγώσουν. Αλλά αν μάθετε από αυτά τα πράγματα και τα αφήσετε να φύγουν, τότε το παρελθόν μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία που θα σας βοηθήσει να προωθήσετε τον εαυτό σας!
Είναι σημαντικό να θυμάστε ποιοί είστε και από πού προέρχεστε, αλλά μην αφήσετε το παρελθόν να υπαγορεύσει το παρόν σας ή να επισκιάσει το μέλλον σας.

11. Ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.

Το να επιτρέπετε σε κάποιον άλλο να κατευθύνει τη ζωή ή τις συμπεριφορές σας μπορεί μόνο να σας αφήσει στη ζωή σας πίσω.
Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα και έχουμε μια φυσική επιθυμία να γίνουμε αποδεκτοί και να μας αγαπούν οι άλλοι, επομένως συχνά αλλάζουμε τον εαυτό μας για να χωρέσουμε στο καλούπι τους.
Ενώ πρέπει να ζεις με τις αποφάσεις που παίρνεις, δεν σε αφήνουν, οπότε μην επιτρέψεις στη μαμά σου ή στον θείο Τάκη ή σε εκείνο το κορίτσι από το γυμνάσιο με το οποίο είσαι φίλος/η στο Facebook να σου υπαγορεύσει τι θα κάνεις στη ζωή σου!

13. Τελειομανία

Το να προσπαθείς να κάνεις πράγματα τέλεια κάθε φορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε άγχος και σε αίσθημα ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή. Η τελειομανία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αναβλητικότητα, καθώς θα ξοδεύετε περισσότερο χρόνο ανησυχώντας για την αποτυχία ή προσπαθώντας να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι τέλεια από το να ολοκληρώσετε πραγματικά αυτό που προσπαθείτε να κάνετε.
Φυσικά, θέλετε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, αλλά δεν είναι πάντα ρεαλιστικό ότι όλα στη ζωή σας θα πάνε όπως ακριβώς θέλετε, γι’ αυτό αγκαλιάστε τις ατέλειες σας για να συνεχίσετε να προχωράτε.
Επαναλάβετε μετά από μένα: Το να γίνει κάτι όπως μπορείτε, είναι καλύτερο από να περιμένουμε να γίνει τέλειο.

14. Οι τύψεις του αγοραστή

Το να αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε ή θέλετε μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει στο φαινόμενο οι τύψεις του αγοραστή. 
Είναι σημαντικό να προσέχετε τις δαπάνες σας και να αγοράζετε μόνο πράγματα που θα προσθέσουν αξία στη ζωή σας, όχι πράγματα που θα πιάνουν χώρο και θα μαζεύουν σκόνη.
Αφήστε τις τύψεις του αγοραστή που έχετε από αγορές για τις οποίες μετανιώσατε τον περασμένο χρόνο και δεσμευτείτε να μάθετε πώς να σταματήσετε να αγοράζετε πράγματα που θα μετανιώσετε φέτος.

15. Περιοριστικές πεποιθήσεις

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι εκείνες οι ενοχλητικές και αρνητικές σκέψεις που εμφανίζονται στο μυαλό σας και σας εμποδίζουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.
Αυτός ο τύπος νοοτροπίας θα πρέπει να αλλάξει εάν θέλετε η ζωή σας να γίνει καλύτερη, οπότε αφήστε τις περιοριστικές πεποιθήσεις που εμποδίζουν τη θετικότητα και αρχίστε να πιστεύετε ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά για εσάς φέτος.
Άρα πείτε:  “Πιστεύω. Φέρνω σε πέρας. Λαμβάνω.”

16. Μνησικακίες

Η αγανάκτηση και οι μνησικακίες θα σας εμποδίσουν να μεγαλώσετε και να προχωρήσετε στη ζωή σας.
Τις περισσότερες φορές, το άτομο στο οποίο κρατάμε μνησικακία δεν επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας στο ελάχιστο, οπότε δεν αξίζει να το κάνετε.
Μην αφήνετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα να σας ξοδέψουν την ευτυχία και την ψυχική σας υγεία!
Αν και δεν χρειάζεται να συγχωρήσετε κάποιον που σας πλήγωσε, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αποφασίσετε να αφήσετε την οργή, τον θυμό και το μίσος και να επιλέξετε να προχωρήσετε και να θεραπεύσετε.

17. Ανέκφραστα συναισθήματα

Το “σφράγισμα” των συναισθημάτων μέσα σας μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα, όπως άγχος, κατάθλιψη, ακόμη και προβλήματα σωματικής υγείας.
Εάν δεν είστε σε θέση να μιλήσετε για το πώς νιώθετε με το άτομο που είναι μπροστά σας, βρείτε κάποιον που εμπιστεύεστε ότι θα μπορεί να σας ακούσει χωρίς κρίση – ή ακόμα και να σκεφτείτε έναν ψυχοθεραπευτή! Κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη όταν δεν κρατάς τα πράγματα στο μπουκάλι.

18. Αρνητικοί ορισμοί επιτυχίας

Τόσοι πολλοί από εμάς έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου πιστεύοντας ότι η επιτυχία ορίζεται από τα χρήματα, τη δύναμη και την κατάσταση.
Τι θα γινόταν όμως αν αποφασίζαμε να επαναπροσδιορίσουμε την επιτυχία με τους δικούς μας όρους; Πώς θα σου φαινόταν αυτό;
Ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγη αναζήτηση μέσα σας και να επαναπροσδιορίσετε τι σημαίνει επιτυχία για εσάς – ίσως για εσάς, επιτυχία σημαίνει να κάνετε τη διαφορά στη ζωή ενός παιδιού ή να βοηθήσετε στη διάσωση του περιβάλλοντος.
Ό,τι κι αν είναι, βεβαιωθείτε ότι ο ορισμός σας για την επιτυχία δεν βασίζεται στην έγκριση ή στα πρότυπα κάποιου

19. Περνάτε πάρα πολύ χρόνο στο smartphone σας

Θα σας σοκάριζε αν ακούσετε ότι ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 5-6 ώρες στο smartphone του κάθε μέρα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η χρήση του smartphone που σχετίζεται με την εργασία;
Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στη ζωή σας με όλες αυτές τις επιπλέον ώρες. Θα μπορούσατε να μάθετε μια νέα γλώσσα, να γράψετε ένα βιβλίο, να αποκτήσετε σωστό σώμα – τόσες πολλές δυνατότητες!
Δείτε λοιπόν αν μπορείτε να μειώσετε τη χρήση του smartphone σας και να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο και την ενέργεια σε άλλες δραστηριότητες και στόχους που πραγματικά κάνουν τη διαφορά στην ικανοποίηση από τη ζωή σας.

20. Η υπερβολική σκέψη

Πραγματικά η υπερβολική σκέψη σκοτώνει την ευτυχία σου. Αν έχετε την τάση να σκέφτεστε υπερβολικά ακόμα κι όταν δεν το θέλετε, πάρτε μια ανάσα και απλά προσπάθησε να ηρεμήσεις. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το προσπαθήσετε.

21. Η ευαρέσκεια προς όλους

Αν προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, θα καταλήξεις να είσαι δυσαρεστημένος/η με τον εαυτό σου. Αν σκέφτεστε ότι θα ευχαριστήσετε τους πάντες και θα είστε ευτυχισμένοι, δεν πρόκειται ποτέ αυτό να λειτουργήσει. Απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ευχαριστήσεις τους πάντες. Εστιάστε στο να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο και θα είστε ευτυχισμένοι.

22. Η σύγκριση

Όταν αρχίσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, είτε θα ζηλέψετε είτε θα νιώσετε κατώτεροι. Αυτό τελικά θα σας κάνει να νιώσετε άσχημα για τον εαυτό σας και δυστυχισμένοι. Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Να είστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε και πώς είστε.

23. Η αυτοαμφιβολία

Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είσαι εσύ. Αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, αισθάνεστε κατώτεροι και δεν έχετε καθόλου συναισθήματα αυτοεκτίμησης, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να είστε ευτυχισμένοι. Δεν πρέπει ποτέ να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Κάνω τόσα πολλά πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάνει. Πίστεψε στον εαυτό σου.

24. Το παρελθόν

Το χθες έφυγε. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το επαναφέρετε. Δεν μπορείς “έπρεπε” να κάνεις κάτι. Μπορείτε μόνο να κάνετε κάτι. Ανανεώστε τον εαυτό σας. Απελευθερώστε αυτό που κρύβεται μέσα σας. Σήμερα είναι μια νέα μέρα.

25. Τα λάθη

Όλοι κάναμε κάποια λάθη και είχαμε κάποια εσωτερικά “ραγίσματα” μέσα μας. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Το να κρατάς το παρελθόν, να μετανιώνεις για τα λάθη και να νιώθεις ενοχές δεν θα σε κάνει ευτυχισμένο. Μάλλον θα πάτε βαθιά στην απόγνωση. ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ τον εαυτό σας για αυτά τα λάθη, ΞΕΧΑΣΤΕ τα ραγίσματα και προχωρήστε. Σίγουρα θα βρείτε την ευτυχία.

26. Θυμός/Αγανάκτηση

«Το να κρατάς το θυμό είναι σαν να πιάνεις ένα αναμμένο κάρβουνο με την πρόθεση να το πετάξεις σε κάποιον άλλο. Εσύ είσαι αυτός που καίγεσαι». – Βούδας

Αφήστε τον θυμό σας και θα νιώσετε υπέροχα. Δεν μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν κρατάτε μόνο τον θυμό. Αφήστε τον έξω ή αφήστε τον να φύγει.

27. Ανησυχία για το μέλλον

Το μέλλον είναι αβέβαιο. Ανεξάρτητα από το πόσο ανησυχείτε για το μέλλον σας, ποτέ δεν θα μάθετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον. Αντίθετα, θα σπαταλάτε το σήμερα σας και δεν θα είστε παρά λυπημένοι. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε κάτι που θα κάνει το αύριο σας καλύτερο. Σταματήστε να ανησυχείτε και ζήστε τη ζωή σας σήμερα. Carpe Diem .

28. Ψεύτικους/Τοξικούς φίλους

Μας αρέσει να έχουμε φίλους, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν είναι όλοι οι φίλοι καλοί φίλοι. Συνάντησα μερικούς «ψεύτικους» φίλους αλλά δεν είναι πια στη ζωή μου. Η ζωή έχει γίνει πολύ καλύτερη. Οι φίλοι που σε θυμούνται μόνο όταν χρειάζονται κάτι, δεν είναι καλοί. ΔΕΝ χρειάζεσαι τέτοιους φίλους. Οι καλοί φίλοι είναι πάντα εκεί για εσάς, σας δίνουν κίνητρο και σας δείχνουν το πιο φωτεινό κομμάτι της ζωής.

29. Να κυνηγάς τους ανθρώπους

Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, σταμάτα να πηγαίνεις πίσω από τους ανθρώπους τώρα. Δεν πρόκειται να τους αποκτήσεις αν δεν θέλουν να είναι στη ζωή σου. Τρέχοντας πίσω τους, θα χάσετε μόνο τον εαυτό σας. Αν θέλουν να γίνουν μέρος της ζωής σας, θα το κάνουν, ακόμα κι αν τους απωθήσετε.

30. Αρνητικές σκέψεις

Οι αρνητικές σκέψεις σκοτώνουν τον εγκέφαλό σας και σας αφήνουν δυστυχισμένους. Σκότωσε λοιπόν τέτοιες αρνητικές σκέψεις πριν σκοτώσουν την ευτυχία σου. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο και το ποτήρι μισοάδειο. Έτσι σου αρέσει να το βλέπεις. Προσπαθήστε να κοιτάξετε τη φωτεινότερη πλευρά.

31. Αναβλητικότητα

Ο χρόνος σας είναι το τώρα. Εάν μπορείτε να κάνετε τα πράγματα τώρα, μην τα κρατήσετε για αύριο ή μεθαύριο. Οι εργασίες που εκκρεμούν δεν θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα. Σταματήστε να φτιάχνεται δικαιολογίες και σταματήστε να καθυστερείτε.

32. Προσδοκίες από άλλους

Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, δεν πρέπει να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Περιμένουμε τα πράγματα να είναι με έναν συγκεκριμένο τρόπο που εμείς θέλουμε να είναι. Περιμένουμε από κάποιον να είναι όπως θέλουμε να είναι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες τα πράγματα να είναι όπως τα περιμένουμε. Η εγκατάλειψη αυτών των προσδοκιών κάνει τη ζωή σας πιο απλή και πιο ευτυχισμένη.

Φυσικά, είναι πάντα πιο εύκολο να το λες όλα αυτά που είπαμε παρά να το κάνεις, αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να είστε ευτυχισμένοι, μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα ή μερικά από αυτά.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη ευτυχία. Όλοι αξίζουν να είναι ευτυχισμένοι. Να είστε ευτυχισμένοι και να μάθετε στους άλλους να είναι ευτυχισμένοι.

33. Ανησυχίες για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε

Μερικές φορές γινόμαστε λίγο νευρικοί ή ακόμα και πολύ ανήσυχοι όταν συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Θέλουμε να ελέγχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, σε σημείο που ό,τι δεν είναι ελεγχόμενο να αισθανόμαστε άβολα.

Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι καθημερινά μας συμβαίνουν δεκάδες πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Το να σκέφτεσαι και να ανησυχείς για όλα αυτά σιγά σιγά θα σε κάνει δυστυχισμένο.

Επίσης, δεν είναι εύκολο να έχετε την αίσθηση ότι χάνετε τον έλεγχο, αλλά προσπαθήστε να δείτε τη ζωή ως ευλογία και ό,τι υποτίθεται ότι θα συμβεί θα συμβεί ούτως ή άλλως – αν ανησυχείτε για αυτό ή όχι.

34. Κακές συνήθειες

Όλοι τις έχουμε, κακές συνήθειες. Άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες. Σκεφτείτε όλα όσα σας κάνουν δυστυχισμένους μακροπρόθεσμα και κόψτε μερικές από αυτές τις συνήθειες που έχετε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να κοιμάστε πολύ, να ξοδεύετε πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή να πίνετε πολύ αλκοόλ.

Ίσως το έχετε ξανακούσει, αλλά προσελκύετε δίπλα σας τους ανθρώπους που έχουν το είδος της ζωής που επιθυμείτε. Φροντίστε λοιπόν να αφήνετε στη ζωή σας μόνο τους ανθρώπους που αγαπάτε να βρίσκονται κοντά σας καθώς και αυτούς που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για σας.

35. Τέλος, δεν λέτε στους ανθρώπους πώς αισθάνεστε πραγματικά.

Το συγκεκριμένο λάθος το κάνουμε πολύ συχνά. Λέω πχ στους ανθρώπους να μείνουν μαζί μου (χωρίς να το αισθάνομαι), γιατί δεν θα ήθελα να πληγώσω τα συναισθήματά τους.

Και χωρίς να λέω σε κάποιους ότι τους αγαπώ γιατί δεν ξέρω αν νιώθουν το ίδιο. Ή σε ακραίες περιπτώσεις να μην λέω ΟΧΙ όταν ένιωσα μία παρενόχληση – άσχημη συμπεριφορά από αυτούς, γιατί δεν είχα το θάρρος να το κάνω.

Το να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με σεβασμό και θάρρος είναι μια από τις πιο δυνατές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε. Το να είσαι ανοιχτός στα συναισθήματά σου είναι μια υπερδύναμη.

✔ Και του χρόνου.










https://atozenlife.com/things-to-let-go-of/

https://declutterthemind.com/blog/new-beginnings/

https://herway.net/things-to-get-rid-of/