10 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ και σε κανέναν να απολογηθείτε

1. Επειδή πηγαίνετε για ύπνο νωρίς γιατί είστε κουρασμένοι.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ευτυχία σας και έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες. Επιπλέον, βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων και στη μείωση εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αρπάξτε το μαξιλάρι σας και μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα.

excuseme

2. Επειδή είπατε κάποτε «όχι», αν σας έχουν αναθέσει επιπλέον δουλειά. ή σας φορτώνουν με πολλές υποχρεώσεις. Μερικές φορές το να λέει κανείς «όχι» δεν είναι κακό. Αντίθετα, σας προστατεύει από το να αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να διαχειριστείτε και να πάθετε υπερκόπωση.

3. Επειδή πήγατε διακοπές και πήρατε μερικές μέρες άδεια. Είναι δικαίωμά σας. Οι διακοπές θα σας γεμίσουν με θετικά συναισθήματα και θα μειώσουν τα επίπεδα του στρες.

4. Επειδή δώσατε τέλος σε μία φιλική σχέση που δεν σας έκανε καλό ή που είναι «τοξική».

Μερικές φορές, πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας, και αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεστε. Κάνοντας την επιλογή να αποκλείσετε χωρίς ενοχή έναν άνθρωπο από τη ζωή σας μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση που κάνετε για την υγεία σας.

5. Επειδή δεν απαντήσατε αμέσως σε ένα email της δουλειάς. Αν έχετε φορτωθεί με πολλές δουλειές, δεν πειράζει να κάνετε ένα διάλειμμα.

6. Επειδή θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Μην απολογείστε

αν απολαμβάνετε να μένετε μόνοι σας με τις σκέψεις σας, όταν το επιθυμείτε. Το να περνά κανείς χρόνο με τον εαυτό του έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι βοηθάει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και μπορεί να σας διδάξει τον αυτοέλεγχο.

7. Επειδή βάζετε τον εαυτό σας πάνω από όλα και είναι απαραίτητο για να έχετε μία καλή ζωή. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το να είστε εσείς πάνω από όλα δεν έχει να κάνει με εγωισμό αλλά με το να νιώθετε καλά πνευματικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά, και σωματικά.

8. Ζώντας στην αλήθεια σας. Κάντε τις σωστές επιλογές ακόμα κι αν αυτές σας πονάνε βραχυπρόθεσμα. Η γνώση της αλήθειας σας θα οδηγεί πάντα στο σωστό δρόμο στο τέλος.

9. Για τις ατέλειές σου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Πιέστε τα δυνατά σας σημεία και βελτιωθείτε για χάρη του εαυτού σας για να μην αλλάξετε για τους άλλους.

10. Για τη συγνώμη που ζητάτε. Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, η συγγνώμη είναι απαραίτητο μέρος της ζωής. Και αυτή η μικρή λέξη – «Συγγνώμη» – είναι πολύ δυνατή. Η έρευνα δείχνει ότι η συγγνώμη μας απαλλάσσει από την ενοχή ότι αδικήσαμε κάποιον και αποκαθιστά το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Επιπλέον, αισθανόμαστε πιο ευχάριστα και ενισχύεται η πίστη μας στη δική μας ηθική καλοσύνη και συμπάθεια.