20+1 κοινωνικοί κανόνες που μπορεί να σας βοηθήσουν

Οι κοινωνικοί κανόνες ή ήθη είναι οι άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς που θεωρούνται αποδεκτοί σε μια ομάδα ή κοινωνία. Τα πρότυπα αυτά λειτουργούν για να παρέχουν τάξη και προβλεψιμότητα στην κοινωνία. Συνολικά, οι άνθρωποι θέλουν την έγκριση των άλλων, θέλουν να ανήκουν κάπου και όσοι δεν ακολουθούν τους κανόνες θα υποστούν την αποδοκιμασία ή μπορεί ακόμη και να απομακρυνθούν από την ομάδα. Έτσι κάνουμε την κοινωνία να λειτουργεί, όχι μόνο με άμεσους κανόνες αλλά και με προσδοκίες.

social_rules

Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν τι προσδοκούν οι άλλοι από αυτούς, τείνουν να συμμορφωθούν. Ενώ μερικοί άνθρωποι επιδιώκουν να είναι διαφορετικοί, οι περισσότεροι θέλουν απλώς να είναι μέρος της ομάδας. Οι κανόνες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το περιβάλλον, την κατάσταση και την κουλτούρα στην οποία βρίσκονται, οπότε και η συμπεριφορά των ανθρώπων θα αλλάξει επίσης ανάλογα. Α; σημειωθεί ότι οι κοινωνικοί κανόνες μπορεί επίσης να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν με την πάροδο του χρόνου.

1. Μην καλείτε κάποιον στο τηλέφωνο περισσότερες από δύο φορές συνεχώς. Εάν δεν λάβουν την κλήση σας, υποθέστε ότι έχουν κάτι σημαντικό να παρακολουθήσουν.

2. Επιστρέψτε χρήματα που έχετε δανειστεί ακόμη και πριν το άτομο που σας δάνεισε να το θυμηθεί ή να το ζητήσει. Δείχνει την ακεραιότητα και τον χαρακτήρα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις ομπρέλες, τα στυλό και τα βιβλία.

3. Ποτέ μην παραγγέλνετε το ακριβό πιάτο στο μενού όταν κάποιος σας δίνει μεσημεριανό γεύμα / δείπνο.

4. Μην κάνετε αμήχανες ερωτήσεις όπως «Ω, γιατί δεν είστε παντρεμένοι ακόμα;» Ή «Δεν έχεις παιδιά» ή «Γιατί δεν αγόρασες σπίτι;». Ή γιατί δεν αγοράζετε αυτοκίνητο; Για όνομα του Θεού δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

5. Να ανοίγετε πάντα την πόρτα για το άτομο που έρχεται πίσω σας. Δεν έχει σημασία αν είναι άντρας ή κορίτσι, ανώτερος ή νεότερος. Δεν γίνεσαι μικρός με το να συμπεριφέρεσαι σε κάποιον καλά δημόσια.

6. Εάν πάρετε ταξί με έναν φίλο και το πληρώνει, δοκιμάστε να πληρώσετε εσείς την επόμενη φορά.

7. Σεβαστείτε τις διαφορετικές αποχρώσεις των απόψεων. Θυμηθείτε ότι αυτό που είναι 6 για εσάς θα εμφανιστεί 9 σε κάποιον απέναντί σας. Εκτός αυτού, η δεύτερη γνώμη είναι καλή για μια εναλλακτική λύση.

8. Ποτέ μην διακόπτετε τους ανθρώπους που μιλούν. Αφήστε τους να τα βγάλουν από μέσα. Όπως λένε, ακούστε τα όλα και φιλτράρετέ τα όλα.

9. Εάν πειράξετε κάποιον φραστικά ή με χειρονομία και δεν φαίνεται να το απολαμβάνει, σταματήστε το και μην το κάνετε ποτέ ξανά. Ενθαρρύνει κάποιον να κάνει περισσότερα και δείχνει πόσο ευγνώμονες είστε.

10. Πείτε “ευχαριστώ” όταν κάποιος σας βοηθά.

11.Ο έπαινος είναι δημόσιος. Να επικρίνετε όμως σε ιδιωτικό πλαίσιο.

12. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ λόγος να σχολιάσετε το βάρος κάποιου. Απλώς πείτε: «Φαίνεσαι ωραίος». Αν θέλουν να μιλήσουν για την απώλεια βάρους, θα το κάνουν.

13. Όταν κάποιος σας δείχνει μια φωτογραφία στο τηλέφωνό του, μην σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει.

14. Εάν ένας συνάδελφος σας πει ότι έχει ραντεβού με γιατρό, μην ρωτήσετε γιατί πρόκειται, απλά πείτε “Ελπίζω να είστε εντάξει”. Μην τους βάζετε στην άβολη θέση να πρέπει να σας πουν την προσωπική τους ασθένεια. Αν θέλουν να το ξέρετε, θα το κάνουν χωρίς την περιέργειά σας.

15. Αντιμετωπίστε αυτόν που καθαρίζει με τον ίδιο σεβασμό όπως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Κανείς δεν εντυπωσιάζεται με το πόσο αγένεια μπορείς να συμπεριφέρεσαι σε κάποιον που είναι κατότερος σου, αλλά οι άνθρωποι θα παρατηρήσουν αν του συμπεριφέρεσαι με σεβασμό.

16. Εάν ένα άτομο μιλάει απευθείας σε εσάς, κοιτάζοντας το τηλέφωνό σας είναι αγενές.

17. Ποτέ μην δίνετε συμβουλές μέχρι να σας ζητηθεί.

18. Όταν συναντάτε κάποιον μετά από πολύ καιρό, εκτός αν θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό, μην τους ρωτήσετε την ηλικία και τον μισθό τους.

19. Αφαιρέστε τα γυαλιά ηλίου σας εάν μιλάτε σε οποιονδήποτε στο δρόμο. Είναι ένδειξη σεβασμού. Επιπλέον, η επαφή με τα μάτια είναι εξίσου σημαντική με την ομιλία σας. και

20. Ποτέ μην μιλάτε για τα πλούτη σας όταν είστε ανάμεσα σε φτωχούς. Ομοίως, μην μιλάτε για τα παιδιά σας ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

21. Αφού διαβάσετε ένα καλό μήνυμα στο κινητό, απαντήστε με ένα  “Ευχαριστώ για το μήνυμα”.

Και μην ξεχνάτε η ΕΚΤΙΜΗΣΗ παραμένει ο ευκολότερος τρόπος για να πάρεις αυτό που δεν έχεις….