Δέκα tips για να μην είσαι πια μόνη σου!

Σε πρώτη φάση, άσε τις ηττοπάθειες και σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου. Δεν είναι ότι δεν είσαι όμορφη, έξυπνη, κοινωνική και γι’ αυτό δεν είσαι με κάποιον αυτή την περίοδο. Είναι η ζωή μας και το πώς έχει εξελιχθεί που έχει αλλάξει τους κανόνες στο dating και στον τρόπο που επικοινωνούν δυο άνθρωποι.

alone,girl

Αν το ωράριο σου είναι (κατα)πιεστικό και δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για εξόδους και κοινωνικότητες, με κάποιον τρόπο θα πρέπει να το αλλάξεις. Ξέκλεψε ώρες μέσα στην ημέρα ή το Σαββατοκύριακο και βρες διάθεση για εξόδους σε μαγαζιά, σημεία και (με) παρέες που (σου) δίνουν περισσότερες προοπτικές.

Αλλά επειδή το ωράριο και η πολλή δουλειά δεν είναι οι μόνοι λόγοι που αισθάνεσαι ότι «ξέμεινες», ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

1. Άλλαξε τα στέκια σου. Εδώ και τώρα! Έχεις σκεφτεί ότι στα μαγαζιά και τα σημεία που συχνάζεις (χρόνια τώρα) είναι απίθανο (επειδή, όλοι είστε φιλογνωστοί) να βρεις αυτό που ψάχνεις; Άλλαξε στέκια, τώρα! Με επείγουσες διαδικασίες. Εννοείται ότι δεν είναι ανάγκη να βρεθείς σε σημεία σταμπαρισμένα για τον dating χαρακτήρα τους. Απλώς, βρες νέα hot spots που ταιριάζουν στον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντα σου και την επόμενη φορά που θα βγεις, προτίμησε τα.

woman-walking-away-alone2. «Λάμψε»! Χωρίς πλάκα! Αν υπάρχει κάποιο φόρεμα, ένα χρώμα, ένα μακιγιάζ, ένα χτένισμα (όλα αυτά μαζί) που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και καλή ενέργεια, μην το φυλάς για τις σπάνιες εξόδους σου. Φόρα αυτό το φόρεμα πιο συχνά, διάλεγε αυτό το χρώμα για όλες τις εμφανίσεις σου, κάνε με ηρεμία το μακιγιάζ σου κάθε πρωί και γενικώς, τόνιζε τα ωραία στοιχεία της εμφάνισης σου σε καθημερινή βάση. Δεν είναι ότι θα αλλάξει ο τρόπος που σε βλέπουν οι άλλοι. Πρώτα απ’ όλα θα αλλάξει η δική σου ψυχολογία, θα ανέβει η αυτοεκτίμηση σου και πολύ σύντομα θα δεις ότι θα γίνεις πιο τολμηρή και «ανοιχτή» σε όλες σου τις επαφές.

3. Κάνε το πρώτο βήμα. Αν υπάρχει κάποιος που σου αρέσει και περιμένεις καιρό ένα «σήμα» του για να πλησιάσεις, μην περιμένεις άλλο. Βάλε στην άκρη τους φόβους και τις ντροπές και μίλα του πρώτη. Δεν έχει νόημα να «πισωπατάς», επειδή φοβάσαι την αντίδραση του. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να μη θέλει ραντεβού, να έχει ήδη δεσμό, να μην ενδιαφέρεται για κάτι αυτή την περίοδο. Πώς θα το μάθεις, όμως, αν δεν ρωτήσεις; Ακόμη και το «όχι» που μπορεί να ακούσεις είναι θετικό σημάδι. Είναι ένα μικρό σπρωξιματάκι για να πας παρακάτω και να μην περιμένεις κάτι που δεν πρόκειται να έρθει.

4. Μην αποκλείεις το sex for sex. Βγήκες, γνώρισες κάποιον, πέρασες καλά και μπράβο σου. Ακόμη κι αυτή η νύχτα να μην εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο και πάλι μπράβο σου! Μη σνομπάρεις, μην κατακρίνεις και κυρίως μην «ενοχοποιείς» το «καθαρό σεξ». Δεν χρειάζεται ό,τι κάνουμε σε αυτή τη ζωή να καταλήγει σε κάτι σοβαρό. Δεν είναι ανάγκη να έχεις μεγάλες προσδοκίες απ’ όλους, ειδικά αν τις έχεις από κάποιον με τον οποίο, απλώς, έκανες σεξ. Δες το σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπεις ξανά στο παιχνίδι του «κυνηγητού», του φλερτ, της «κινητικότητας», γενικά, που σε θέλει έτοιμη, ανεβασμένη και κυρίως ικανή να χαρείς την κάθε σου στιγμή. Το επόμενο ραντεβού σου ίσως να έχει περισσότερες προοπτικές. Θα το καταλάβεις, όταν σταματήσεις να το επιδιώκεις και να «κρεμάς» ελπίδες στο κάθε έναν που συναντάς!

5. Χαμογέλα περισσότερο. Ναι, δεν είναι τόσο εύκολο – ειδικά, αν έχει προηγηθεί μία σχέση, που η ανάμνηση της ακόμη σε πληγώνει – αλλά κάν’ το. Όχι μόνο, γιατί οι άνθρωποι έχουμε την τάση να νιώθουμε μεγαλύτερη οικειότητα για εκείνους που χαμογελούν πλατιά, αλλά και γιατί θα νιώσεις καλύτερα εσύ! Για αρχή, δες το σαν άσκηση: φέρε στο μυαλό σου ευχάριστες αναμνήσεις, σε χρόνο ανύποπτο (μέσα στο ΜΕΤΡΟ, την ώρα που οδηγείς ή δουλεύεις) και άφησε τα χείλη σου να ανέβουν προς τα πάνω. Τις πρώτες φορές, εντάξει, είναι κομμάτι δύσκολο, αλλά μετά θα το κάνεις αυθόρμητα.

6. Φτιάξε εικόνες. Σκέψου λίγο, πώς θα ήθελες να είναι η επόμενη σχέση σου. Φτιάξε με το μυαλό σου ένα κανονικό σενάριο. Ούτε πολύ ιδανικό και άφταστο ούτε γεμάτο από κακοτοπιές. Μετά, δες ποιοι άνθρωποι στο περιβάλλον σου – ή εκτός – συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις όπως αναφέρει το joytv. Μπορεί η λύση στη μοναξιά σου, να είναι ακριβώς κάτω από τη μύτη σου και (όπως συμβαίνει πολύ συχνά) να μην το έχεις πάρει χαμπάρι.

7. Παίξε. Ναι, παίξε. Και μην τα παίρνεις όλα σοβαρά. Μπες ξανά σ’ αυτό το υπέροχο πανηγύρι που λέγεται φλερτ και μείνε εκεί. Δεν είπε κανείς να γελοιοποιηθείς ή να κάνεις κάτι που δεν είναι του χαρακτήρα σου. Αλλά: Μην αφήνεις ατάκες – κυρίως, από άτομα που σε ενδιαφέρουν να πέφτουν «κάτω» -, μην μένεις άπραγη σε μία ομαδική πλάκα στο γραφείο, μην κρατάς «αποστάσεις» από άτομα που είναι η ψυχή της παρέας και σου φτιάχνουν το κέφι. Το «ομαδικό πνεύμα» (σε μία δουλειά, σε μία δραστηριότητα, κλπ) ευνοεί τις κοινές εξορμήσεις, τις βραδινές εξόδους, το «δέσιμο» με νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους που ακόμη κι αν δεν είναι οι ίδιοι διαθέσιμοι για σχέση, ωστόσο, μπορεί να έχουν φίλους, γνωστούς, κάποιον που αν είναι για ‘σένα.

8. Βάλε «χαλινάρι» στον ενθουσιασμό σου. Δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά αν γνώρισες κάποιον που σου αρέσει (πολύ). Αλλά μην φανείς διαθέσιμη από την πρώτη μέρα. Μην βιαστείς να του πεις πόσο πολύ σου αρέσει. Όχι για να κάνεις νάζια και καψόνια, αλλά για δύο τελείως διαφορετικούς λόγους. Πρώτον, γιατί στην πορεία, ενδέχεται να ανακαλύψεις ότι δεν σου αρέσει και τόσο πολύ, οπότε, άντε μετά να «μπαλώνεις» αυτά που έλεγες λίγο καιρό πριν. Δεύτερον, γιατί δεν χρειάζεται να ξέρει πόσο καιρό έμεινες μόνη σου, ώστε να παρερμηνεύει τον αυθορμητισμό σου με στερητικό σύνδρομο. Ηρέμησε, χαλάρωσε κι αν είναι κάτι όμορφο να (σας) συμβεί, θα (σας) συμβεί.

9. Ξεκίνα δίαιτα / διατροφή / κάποια δραστηριότητα. Όχι απαραίτητα για να χάσεις κιλά (που μπορεί, όντως, να χρειάζεται, αλλά αυτό το ξέρεις εσύ), αλλά για να νιώσεις καλύτερα. Αν το συνδυάσεις με μία δραστηριότητα ή ένα νέο χόμπι, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Το να ξεκινήσεις χορό, το να γίνεις μέλος μίας θεατρικής ομάδας δεν θα σε φέρει απλώς σε επαφή με φρέσκα πρόσωπα. Θα τονώσει τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση, την ψυχολογία (και το κορμί) σου και μετά το κάθε σου βήμα δεν θα εκπέμπει «είμαι μόνη, ψάχνομαι», αλλά «ναι, είμαι μόνη, αλλά όχι για πολύ!».

10. Απόλαυσε την κάθε στιγμή και δείξ’ το. Το ξέρεις ότι αγαπάμε πιο πολύ τους ανθρώπους που εκφράζουν το πώς νιώθουν, που είναι ανοιχτόκαρδοι και που κάνουν θέμα ακόμη και μία κούπα αχνιστό καφέ. Κάθε φορά που κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί – αυτές τις μικρές στιγμές μέσα στη μέρα που απολαμβάνουμε ένα ωραίο φαγητό, ένα αστείο βιντεάκι, τις εντυπώσεις μας από μια ταινία που είδαμε – πες το! Όταν μοιραζόμαστε αυτό που νιώθουμε – χαρά, μικροστενοχώρια, θαυμασμό για κάτι – άθελα μας, έλκουμε κόσμο στην πόρτα μας. Μην το ξεχνάς αυτό!

Πηγή  – Έλενα Καλογερά