Οι 8 λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην απιστία

Η γυναικεία απιστία διαφέρει από την αντρική, καθώς οι άντρες και οι γυναίκες τα βλέπουν με διαφορετικό τρόπο ως προς την γενικότερη εικόνα. Με βασική διαφορά πως για μία γυναίκα η σχέση και το σεξ αλληλοσυμπληρώνονται ενώ ένας άντρας μπορεί να τα διαχειριστεί ως δύο διαφορετικές υποθέσεις (όχι όλοι, όμως οι περισσότεροι έτσι ισχυρίζονται). Τις περισσότερες φορές, σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, οι άντρες επιλέγουν την απιστία για το σεξ και τον ενθουσιασμό που προσφέρεται από ένα νέο σώμα, ενώ οι γυναίκες για τις ακάλυπτες συναισθηματικές τους ανάγκες. Η συναισθηματική στέρηση που μπορεί να εντοπίζουν ως πρόβλημα στη σχέση τους, που θα τους κάνει να σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο του χωρισμού, είναι η πιο συχνή αιτία που κάνει τις γυναίκες να απιστούν.

Λόγοι που ωθούν μια γυναίκα στην απιστία

1- Η συναισθηματική εγγύτητα

Μόνιμα ή προσωρινά, η σχέση με τον σταθερό σύντροφο, φαίνεται να μην την καλύπτει συναισθηματικά, να είναι λιγότερο τρυφερός και στοργικός από όσο τον χρειάζεται, να μην επικοινωνούν όπως παλιότερα, να τον απασχολούν θέματα που την αφήνουν περισσότερο μόνη ίσως. Μία νέα σχέση, ένας σύντροφος που με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον θα ασχολείται με εκείνη, φαίνεται να είναι πολύ γοητευτικό σκηνικό για εκείνη.

2- Η νέα εμπειρία και η ανανέωση

Ο νέος σύντροφος θα την φλερτάρει ξανά. Αυτό από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί μία ένεση ανανέωσης σε ένα πεδίο που έχουν θεωρήσει περιττό στη σχέση. Μία απιστία έχει την έννοια της περιπέτειας, του άγνωστου και της έκπληξης, που μοιραία εντείνουν τις αισθήσεις και οι στιγμές με τον νέο σύντροφο γίνονται πιο γοητευτικές.

3- Το σεξ

Μπορεί να μην είναι ο κύριος λόγος που απιστούν οι γυναίκες, όμως υπάρχουν και εκείνες που δεν είναι ικανοποιημένες από τον σύντροφό τους σεξουαλικά και αναζητούν έναν σεξουαλικό παρτενέρ. Το σεξ με ένα νέο πρόσωπο μπορεί να είναι αυτό που χρειαζόταν για να ελέγξει τι θα ήθελε να αλλάξει στο σεξ με τον σύντροφό της.

4- Η διέξοδος

Είτε για συναισθηματική είτε για σεξουαλική αναπλήρωση, μία νέα σχέση μπορεί να θεωρηθεί ένα σωσίβιο. Διατηρώντας ή όχι την παράλληλη σχέση μπορεί να είναι το κίνητρο που αναζητούσε για να φύγει από την υπάρχουσα και όχι ικανοποιητική της σχέση. Η απογοήτευση που μπορεί να βιώνει στη σχέση της, κάπως σαν να μαλακώνουν μέσα από την απιστία, να βρίσκει ξανά τη διάθεση και την ελπίδα στις σχέσεις, ώστε να βρει κίνητρο να διορθώσει όσα της κάνουν την καθημερινότητα λιγότερο ευχάριστη. Η χρήση της νέας σχέσης ως σωσίβιο από την υπάρχουσα, είναι καθώς φαίνεται και ο πιο συχνός λόγος απιστίας για τη γυναίκα.

5. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η γυναίκα ίσως τελικά  απατήσει επειδή έχει τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση που χρειάζεται πάνω από ένα άτομο για να της την τονώσει. Μια περιπέτεια ή παράλληλη σχέση ίσως την κάνει να νιώσει σέξι κι επιθυμητή, επειδή κατά βάθος δεν αισθάνεται τίποτα απ’ τα δύο.

6.  Περισπασμός από ένα «άρρωστο» σύντροφο

Η χρήση ναρκωτικών ή ο εθισμός στο αλκοόλ του άντρα είναι άλλος ένας λόγος που μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα σε άλλη αγκαλιά. Όπως και το αντίστροφο.

7.  Η ηλικιακή κρίση και οι τρελαμένες ορμόνες

Σίγουρα η κρίση για την ηλικία συμβαίνει περισσότερο σε γυναίκες που βρίσκονται στη μέση ηλικία, αλλά σε κάποιες μπορεί να συμβεί νωρίτερα. Μια νέα γυναίκα μπορεί να νιώσει κάποια στιγμή ότι η ζωή της όπως την ήξερε έχει τελειώσει και να περάσει μια κατάθλιψη. Μια ερωτική περιπέτεια σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί απλά να της φαίνεται διέξοδος.

8.  Νιώθει αποκλεισμένη

Όταν νιώθει μόνη μέσα σε μια σχέση ή γάμο, γιατί έχουν απομακρυνθεί με τον σύντροφό της ως ζευγάρι είναι επίσης πολύ πιθανό να αναζητήσει κάπου αλλού συντροφιά και οικειότητα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Για να φτάσει στο σημείο να απατήσει έχει σίγουρα προηγηθεί μια μακρά περίοδος κακής επικοινωνίας και άλυτων προβλημάτων. Κυρίως όμως έχει να κάνει με το πόσο δυσαρεστημένη νιώθει με τον ίδιο της το εαυτό και τη ζωή που κάνει. Προκειμένου, λοιπόν, να γεμίσει το κενό που αισθάνεται και να διώξει τη μοναξιά σκέφτεται ότι μια παράλληλη σχέση θα μπορούσε να της δώσει όλα όσα της λείπουν.

Πηγή