10 πράγματα που οι γυναίκες με υψηλή αυτοεκτίμηση κάνουν διαφορετικές τις σχέσεις τους

Ενώ, η κακή αυτοεκτίμηση είναι αυτή που μας παγιδεύει σε κακές σχέσεις, σαμποτάρει τις νέες και μας κάνει να αισθανόμαστε διαλυμένοι όταν τελειώνουν, από την άλλη μεριά η υψηλή αυτοεκτίμηση ενώ δεν εγγυάται μια ευτυχισμένη σχέση, σας εξοπλίζει με τις δεξιότητες για να προσδιορίσετε τι θέλετε και τι αξίζετε να έχετε και σας δίνει τη δύναμη να απομακρυνθείτε εάν κάτι χαλάσει.

woman-manΗ αυτοεκτίμηση είναι ιδέα, στάση, συναίσθημα, εικόνα και εξωτερικεύεται με τη συμπεριφορά

Έτσι, οι με αυτοπεποίθηση γυναίκες

1. Δεν αναλύουν και πολύ τα πράγματα εάν τους αρέσει κάποιος.

Πιστεύουν ότι αξίζουν αγάπη και δεν αμφισβητούν πώς αισθάνεται κάποιος για αυτά. Ξέρουν ότι είναι καλές, ικανές και αξιαγάπητες και πιστεύουν ότι το σωστό άτομο για αυτούς θα το δει αυτό. Δεν αποδίδουν την αξία τους σε αυτό που σκέφτεται ένας άντρας και, ως εκ τούτου, δεν αισθάνονται άγχος όταν τα συναισθήματα ενός άντρα είναι ασαφή. Αντ ‘αυτού, υποθέτουν ότι τους αρέσει και είναι σε θέση να είναι παρόν στη σχέση και να το απολαμβάνουν χωρίς να υποβαθμίζονται από φόβους και αμφιβολίες.

2. Συνειδητοποιούν εάν μια σχέση καταρρέει, γιατί δεν ήταν σωστή.

Όχι επειδή έκαναν κάτι λάθος. Όχι όλοι είναι αγώνες και μερικές φορές, δύο άτομα είναι απλώς ασύμβατα. Αυτό δεν κάνει κανένα από αυτά ελαττωματικό ή κακό – μερικές φορές απλά δεν υπάρχει. Οι αυτοπεποίθηση γυναίκες δεν το παίρνουν προσωπικά όταν ένας άντρας δεν θέλει μια ρομαντική σχέση. Συνειδητοποιούν ότι δεν πρέπει να είναι ο σωστός αγώνας και προχωρούν, με την αίσθηση του εαυτού τους σταθερά ανέπαφη.

Όταν όμως μια γυναίκα είναι ανασφαλής και ένας άντρας φεύγει, σπείρα. Μπορεί να εμμονή, να αναλύει και να επαναλαμβάνει κάθε αλληλεπίδραση σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει τι έκανε λάθος. Μπορεί να γνωρίζει σε συνειδητό επίπεδο ότι απλά δεν ταιριάζει, αλλά βαθιά κρατάει την καταστροφική πεποίθηση ότι ήταν το πρόβλημα… και ότι είναι αξιαγάπητη και τα παιδιά που θέλει δεν θα την θέλουν ποτέ πίσω.

3. Θέτουν υγιή όρια.

Τα υγιή προσωπικά όρια και η υψηλή αυτοεκτίμηση συμβαδίζουν. Η ύπαρξη ισχυρών ορίων σημαίνει ότι προτιμάτε τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας και δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις ανάγκες και τα συναισθήματα κάποιου άλλου.

Ξέρουν τι θα κάνουν και δεν θα δεχτούν και δεν επιτρέπουν να πιεστούν ή να ενοχληθούν να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν. Ενεργούν σύμφωνα με το ποιοι είναι και τι πιστεύουν και δεν ικανοποιούν τη συμπεριφορά τους για έναν άντρα ή κάνουν πράγματα μόνο για να τον κρατήσουν ενδιαφερόμενο και ευτυχισμένο. Όταν έχετε αδύναμα όρια, μπορεί να ξεπουλήσετε τον εαυτό σας σε μια σχέση και να αντιμετωπίσετε μια θεραπεία που γνωρίζετε ότι είναι αντικειμενικά απαράδεκτη. Οι αυτοπεποίθηση άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν μέρη του εαυτού τους για να έχουν μια σχέση. Φέρνουν τον πλήρως διαμορφωμένο εαυτό τους στη σχέση και αν ο τύπος θέλει κάτι άλλο ή κάτι περισσότερο, φεύγουν.

Μια γυναίκα με υγιή όρια δεν θα χάσει τον εαυτό της σε μια σχέση και δεν θα επιτρέψει στην ταυτότητά της να εξαρτάται πλήρως από το πώς την βλέπει. Θα συνεχίσει να διατηρεί τη ζωή της εκτός της σχέσης χωρίς να παραιτηθεί από τους φίλους της, τα χόμπι της, ή μόνο του. Δεν θα εγκαταλείψει σημαντικά μέρη του εαυτού της ή της ζωής της για χάρη της σχέσης και εάν ένας άντρας θέλει κάτι άλλο ή κάτι περισσότερο από ό, τι είναι πρόθυμο να δώσει, θα φύγει.

4. Εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις αποφάσεις που λαμβάνουν.

Ένα βασικό στοιχείο του να έχεις υψηλή αυτοεκτίμηση είναι να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου για να κάνεις τις σωστές επιλογές, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιείς ότι είσαι καλά εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσεις αν τα πράγματα πάνε στραβά. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση δεν αμφισβητούν συνεχώς τις ενέργειές τους και αισθάνονται συγκρουόμενοι για το σωστό πράγμα που πρέπει να πει ή να κάνει. Ενεργούν για το πώς αισθάνονται και είναι άνετα να είναι ο αληθινός, αυθεντικός εαυτός τους.

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν εμπιστεύονται την κρίση τους, δεν εμπιστεύονται τα ένστικτά τους και φοβούνται να κάνουν λάθος. Ως αποτέλεσμα, είτε ζουν τη ζωή τους σε συνεχή κατάσταση άγχους, είτε κοιτάζουν τους άλλους να τους καθοδηγήσουν στο σωστό δρόμο. Αυτό προφανώς δεν κάνει πολλά για να βοηθήσει το αίσθημα αυτονομίας κάποιου, το οποίο είναι επίσης βασικό στοιχείο της υγιούς αυτοεκτίμησης.

5.Δεν επιδεικνύονται, ούτε μιλούν πολύ.

Δεν χρειάζεται να πουν στον κόσμο πόσο υπέροχοι είναι. Μόνο οι ανασφαλείς άνθρωποι αισθάνονται κρυφά ότι είναι ανάρμοστοι και αισθάνονται την ανάγκη να το κρύψουν, καυχημένος για τα επιτεύγματά τους ή μιλώντας.
Μια γυναίκα που αποκαλύπτεται σταδιακά, ξεφλουδίζοντας προσεκτικά τα στρώματα με την πάροδο του χρόνου, είναι πολύ πιο ελκυστική από μια γυναίκα που τα βάζει όλα εκεί έξω. Όταν αισθάνεστε ότι είστε άξιος, δεν χρειάζεται να πείτε στους ανθρώπους … απλά το ξέρουν.

Ένα μεγάλο λάθος που δεν κάνουν οι γυναίκες στα αρχικά στάδια της γνωριμίας είναι να πουλήσουν σε έναν άντρα. Αυτό μπορεί να είναι εντελώς αθώο, αλλά προέρχεται από μια βαθύτερη αίσθηση ανασφάλειας και ανεπάρκειας. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δεν χρειάζεται να πουλήσουν. Αντίθετα, χρησιμοποιούν το ραντεβού ως μέσο για να καθορίσουν ποια παιδιά αξίζουν τον χρόνο και την αγάπη τους.

6. Αποδέχονται την ευθύνη.

Αποδέχονται την ευθύνη για τις πράξεις και τα συναισθήματά τους. Δεν κατηγορούν ή ντροπιάζουν τους συντρόφους τους εάν αισθάνονται δυσαρεστημένοι και δεν τον κατηγορούν ότι «τους κάνει να αισθάνονται έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν κατηγορούν τους άνδρες ότι είναι τραυματισμοί και δεν βλέπουν τον εαυτό τους ως θύματα άλλων ανθρώπων και περιστάσεων.

Συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος τους είναι ευθύνη τους. Ως αποτέλεσμα, δεν περιμένουν σε αδιέξοδες σχέσεις, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει μαγικά. Και δεν κατηγορούν τους παίκτες τους για σπατάλη χρόνου. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιλογές τους, τόσο καλές όσο και κακές, και χρησιμοποιούν λάθη ως ευκαιρίες να μεγαλώσουν και να γίνουν ακόμη καλύτερες.

7. Παίρνουν τη σχέση για το τι είναι και δεν την χρειάζονται για να είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος.

Αισθάνονται ασφαλείς στις σχέσεις τους. Δεν χρειάζεται να έχουν τίτλο ή δαχτυλίδι ως κάποιο είδος επιβεβαίωσης ότι νοιάζεται ο τύπος. Μπορούν απλώς να είναι παρόντες και στη σχέση και να το αφήνουν να ξεδιπλώνεται οργανικά, χωρίς δύναμη ή πίεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι μένουν με παιδιά που δεν θα δεσμευτούν και είναι όλοι δροσεροί και συμβαδίζουν με αυτό. Εάν ένας άντρας δεν μπορεί να δεσμευτεί με τον τρόπο που θέλει, τότε θα προχωρήσει. Είναι σε θέση να δίνουν και να λαμβάνουν ελεύθερα στις σχέσεις τους και ως εκ τούτου, δεν τονίζουν για τις ετικέτες. Απλώς γνωρίζουν ότι αν είναι σωστό, θα λειτουργήσει. Και αν δεν είναι σωστό, θα προχωρήσουν.

8. Δεν μένουν σε κακές σχέσεις.

Δεν μένουν σε σχέσεις όπου δεν αισθάνονται σεβαστές και που τις εκτιμούν. Και αναλαμβάνουν οι ίδιες να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα δίνοντας και κάνοντας περισσότερα πράγματα. Δεν φοβούνται να φύγουν όταν κάτι δεν λειτουργεί και η σκέψη ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν κάτι καλύτερο ή ότι θα καταλήξουν μόνοι τους δεν φτάνουν στο μυαλό τους. Μπορούν να δουν γρήγορα πότε μια κατάσταση είναι καταστροφική και γι’ αυτό θα φύγουν αμέσως.

Μόνο ανασφαλείς άνθρωποι αντιμετωπίζουν απαράδεκτη υπομονή, σε μεγάλο βαθμό επειδή πιστεύουν ότι αυτό αξίζουν σε κάποιο επίπεδο. Όταν μαθαίνετε να εκτιμάτε τον εαυτό σας, θα αποβάλλετε όποιον δεν σας εκτιμά πραγματικά.

9. Οι αυτοπεποίθηση γυναίκες δεν αναζητούν απεγνωσμένα τη διαβεβαίωση.

Άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση γνωρίζουν ότι είναι αγαπημένοι και αξιαγάπητοι. Δεν χρειάζονται έναν άντρα να τους θυμίζει κάθε μέρα – είναι κάτι που νιώθουν και γνωρίζουν. Όταν δεν είστε ασφαλείς, χρειάζεστε συνεχή επικύρωση και απογοητεύεστε αν ο σύντροφός σας δεν σας το δώσει. Τον κατηγορείτε για «να σας κάνει» να νιώσετε ανασφαλείς στη σχέση ή να μην αγαπάτε. Μπορείτε να εργαστείτε πιο σκληρά για να τον ευχαριστήσετε και να κερδίσετε την αγάπη του, ή μπορεί να παρακρατήσετε την αγάπη και την αγάπη σας ακόμη και για το σκορ. Αυτό εκδηλώνεται ως ανάγκη (ο νούμερο ένα δολοφόνος σχέσεων): χρειάζεστε συνεχή διαβεβαίωση και αν δεν το καταλάβετε, χτυπάτε και κατηγορείτε τον σύντροφό σας για το ότι δεν το παρέχει.

Το γεγονός είναι ότι, αν δεν αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας, τίποτα δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Εάν δεν πιστεύετε πραγματικά ότι αξίζετε τον έρωτα, δεν θα πιστεύετε ποτέ ότι κάποιος άλλος μπορεί να σας αγαπήσει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η σχέση γίνεται μάχη διαθηκών: παλεύεις για επικύρωση, υποχωρεί επειδή αισθάνεται πιεσμένη και ασφυξία, βλέπεις την υποχώρηση του ως σημάδι ότι δεν σε αγαπά και πέφτει σε απόγνωση, μισεί ότι τίποτα δεν είναι αρκετά καλό και το γεγονός ότι δεν εμπιστεύεσαι πώς αισθάνεται και σταματά να προσπαθεί, το βλέπεις αυτό ως περαιτέρω απόδειξη ότι δεν νοιάζεται … και είτε η σχέση τελειώνει είτε συνεχίζει να σε κάνει και τους δύο άθλιους επ ‘αόριστον

10. Οι αυτοπεποίθηση γυναίκες επιλέγουν με σύνεση.

Οι αυτοπεποίθηση άνθρωποι χρησιμοποιούν το κεφάλι και την καρδιά τους όταν επιλέγουν έναν ρομαντικό σύντροφο. Είναι σε θέση να αξιολογήσουν γρήγορα εάν κάποιος είναι συναισθηματικά υγιής και μπορεί να τους δώσει ό, τι χρειάζονται σε μια σχέση. Δεν αφήνουν το εγώ τους να είναι πολύ συνυφασμένο με τα συναισθήματά τους και διασφαλίζουν ότι είναι θεμελιωδώς συμβατοί με κάποιον προτού αναμιχθούν.

Μια βασική ιδέα που πρέπει να κατανοήσουμε όταν πρόκειται για σχέσεις είναι σαν να προσελκύει. Δηλαδή, ένα αυτοπεποίθηση άτομο θα προσελκύσει ένα άλλο αυτοπεποίθηση άτομο. Ένα ανασφαλές άτομο θα αναζητήσει ασυνείδητα σχέσεις με άντρες που θα τους κάνουν να αισθάνονται πιο ανασφαλείς. Θα θέλουν τα μη διαθέσιμα παιδιά, τα παιδιά που δεν μπορούν να δεσμευτούν, τα παιδιά που έχουν τείχη. Αυτοί είναι αυτοί που θα αισθανθούν εκνευρισμένοι, όχι αυτοί που δείχνουν πραγματικό, πραγματικό ενδιαφέρον. Συχνά, αυτό συμβαίνει επειδή σε ασυνείδητο επίπεδο, η ανασφαλής γυναίκα αισθάνεται ότι αν μπορεί να σπάσει τα τείχη του ή να τον κάνει να αλλάξει τρόπους, τότε θα είναι πραγματικά άξιος και πολύτιμος. Αυτό δεν λειτουργεί ποτέ. Αντ ‘αυτού, καταλήγει να διακυβεύει ακόμη περισσότερο την ακεραιότητά της κυνηγώντας τη σχέση.

Εάν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας, τότε θα προσελκύεστε πάντα σε άτομα που δεν σας εκτιμούν. Οι αυτοπεποίθηση άνθρωποι εκτιμούν και αποδέχονται τον εαυτό τους για το ποιοι είναι. Αγκαλιάζουν το καλό και δέχονται το όχι τόσο καλό. Ως αποτέλεσμα, προσελκύουν ποιοτικούς συνεργάτες και είναι σε θέση να συνδεθούν σε πραγματικό, γνήσιο επίπεδο, που οδηγεί σε πραγματική οικειότητα και μια υγιή σχέση.