10 όρκοι που κάθε ζευγάρι πρέπει να κάνει …για να είναι σε μακροπρόθεσμη σχέση

Δυστυχώς, ο γάμος (και η δέσμευση γενικά) έχει χάσει μεγάλο μέρος του νοήματός του στη σημερινή κοινωνία. Μεγαλώνοντας σε ένα νοικοκυριό όπου οι γονείς ήταν μαζί για 40 χρόνια και οι παππούδες ήταν πάνω από 60 χρόνια, είχα πάντα την εντύπωση ότι ο γάμος σήμαινε μαζί για πάντα. Είναι μια υπόσχεση, μια δέσμευση προς έναν άλλον άνθρωπο να είναι εκεί για αυτούς και μαζί τους σε όλη την ώρα. Να είναι σύντροφός τους στην αγάπη και στη ζωή.

10Vows

Δυστυχώς αυτές τις μέρες, το «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» έχει γίνει «μέχρι να σε βαρεθώ» ή «μέχρι να δυσκολέψουν οι καιροί».

Λοιπόν — εάν και πότε πρόκειται να αναλάβουμε αυτή τη σημαντική δέσμευση στο άτομο που αγαπάμε, τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να του υποσχεθούμε για το μέλλον;

1: «Υπόσχομαι να μείνω δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές».

Ξεκινάω με ένα σημαντικό. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ — ο καθένας μπορεί να σταθεί δίπλα σου τις ηλιόλουστες μέρες. Η πραγματική δοκιμασία του χαρακτήρα είναι αν θα κρατήσουν ή όχι την ομπρέλα από πάνω σας τις θυελλώδεις μέρες.

Όταν αναλαμβάνετε μία δια βίου δέσμευση σε κάποιον, δεσμεύεστε να είστε δίπλα του «σε αρρώστια και στην υγεία». Ασθένεια — να μην είναι βεβαίως κοινό κρυολόγημα. Μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση που αλλάζει τη ζωή. Μπορεί να είναι η ασθένεια ενός μέλους της οικογένειας. Ίσως, η δική σας αρρώστια. Μπορεί να μην είναι απαραιτήτως μια κυριολεκτική πρόκληση για την υγεία, αλλά ίσως ένα σκληρό κομμάτι στη ζωή που δοκιμάζει τη δέσμευσή σας και την αγάπη σας. Δεν δεσμεύεστε να είστε σύζυγος με καλό καιρό μόνο και να είστε εκεί μόνο όταν οι καιροί είναι καλοί. Δεσμεύεστε να είστε εκεί — πάντα.

2: «Υπόσχομαι να βάζω εμάς πάντα σε προτεραιότητα».

Ναι, προσπάθησε για την επιτυχία. Ναι, πηγαίνετε για αυτήν την προαγωγή στη δουλειά. Ναι, σπεύσατε για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο. Προσέξτε όμως πολύ να μην καταστρέψετε τη σχέση σας από παραμέληση με αυτή τη διαδικασία. Πριν γίνετε Διευθύνων Σύμβουλος ή δικηγόρος ή γιατρός, ήσασταν άντρας ή γυναίκα που ερωτεύτηκες. Είστε ένας άνθρωπος που συνδέεται στενά και συναισθηματικά με έναν άλλο άνθρωπο.

Ακόμα και τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη ζωή χάνουν το νόημά τους όταν έχουμε χάσει το άτομο με το οποίο πάντα θέλαμε να τα μοιραστούμε. Το κλειδί είναι να βρεις μια ισορροπία. Για να χτίσετε τη σχέση σας ως θεμέλιο. Να εκτιμάς τον “συμπαίκτη” σου ως μέρος της επιτυχίας σου καθώς σε στηρίζει στην πορεία. Το να αφήσετε τη ζυγαριά να γείρει υπερβολικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θα οδηγήσει μόνο σε καταστροφή.

3: «Υπόσχομαι ότι δεν θα σε αφήσω ποτέ να ξεχάσεις πόσο σε αγαπώ».

Ως προέκταση του προηγούμενου σημείου, μερικές φορές η ζωή τρελαίνεται και χάνουμε τα πράγματα κατά λάθος. Ένα από αυτά τα πράγματα μπορεί εύκολα να είναι να ενημερώσουμε τον άλλον μας τι σημαίνει για εμάς καθημερινά. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι η έλλειψη ευγνωμοσύνης. Όταν κάποιος αισθάνεται δεδομένος, μπορεί εύκολα να γεννήσει δυσαρέσκεια και ένα σωρό άλλα προβλήματα που θα καταστρέψουν το ίδρυμά σας.

Θα ξέρετε ότι έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο όταν συνεχίσει να σας δείχνει πόσα σημαίνεις γι ‘αυτούς, πολύ καιρό αφού έχουν ήδη δεσμευτεί μαζί σας.

4: «Υπόσχομαι ότι δεν θα χάσω την ταυτότητά μου».

Σε κάθε ευτυχισμένη, υγιή σχέση, είναι σημαντικό τα δύο άτομα που είναι μαζί να παραμένουν δύο άτομα. Φυσικά η ζωή σας συνδυάζεται σε μία και έχετε γίνει «εμείς», αλλά αν ένας από τους συντρόφους αρχίζει να χάσουμε από τα μάτια του τις ελπίδες, τα όνειρα, τα χόμπι τους, ή ό, τι τους κάνει, τους – μπορεί να επιφέρει μια βαθιά δυσαρέσκεια που θα μπορούσε να προβληθεί στη σχέση.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η ανάπτυξη του εαυτού μας είναι τόσο σημαντική, καθώς και η προσωπική ανάπτυξη. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μεγαλώνουμε μόνο ως ζευγάρι, αλλά και ως άτομα δίπλα στον άλλο.

5: «Υπόσχομαι να κρατήσω τα πράγματα συναρπαστικά».

Ένα βήμα πέρα ​​από το να υπενθυμίζετε συνεχώς σε κάποιον ότι τον αγαπάτε είναι κυριολεκτικά να αναλάβετε δράση για να κρατήσετε τη σπίθα ζωντανή. Αυθόρμητα δείπνα υπό το φως των κεριών. Ένα ζεστό μπάνιο που τρέχει όταν γυρίζουν από τη δουλειά. Μια απόδραση το Σαββατοκύριακο έτσι χωρίς λόγο.

Όταν ανάβουμε μια φωτιά στο τζάκι, δεν μπορούμε να βγούμε από το δωμάτιο και να περιμένουμε ότι θα συνεχίσει να καίει για πάντα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε ξύλα σε αυτό και να το τροφοδοτούμε. Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, δεν θα σβήσει ποτέ. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν σταματήσουμε να του δίνουμε την προσοχή που χρειάζεται για να συνεχίσει να καίει.

Πάντα λοιπόν να ανάβετε τη φωτιά σας.

6: «Υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μας».

Τα παιδιά τα συνοδεύουν προφανώς μεγάλες προκλήσεις. Αλλά αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να εκτιμήσω τη σημασία του να τα κάνεις προτεραιότητα στη ζωή σου και να κάνεις ό,τι μπορείς για να τα αγαπήσεις, να τα διδάξεις και να τα μεγαλώσεις μέχρι να γίνουν ενήλικες για τους οποίους μπορείς να είσαι περήφανος.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα βιβλία που θέλετε, να μιλήσετε με όλους τους γονείς που θέλετε και να είστε όσο προετοιμασμένος θα μπορούσε να είναι ο καθένας — αλλά μπορεί κανείς να φανταστεί ότι υπάρχουν ατελείωτες μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα γονέων. Όταν δίνετε την υπόσχεση στον άντρα ή τη γυναίκα σας ότι θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και θα το καταλάβετε μαζί στην πορεία — αυτό ακριβώς συμβαίνει.

7: «Υπόσχομαι ότι θα σε δεχτώ και θα σε αγαπήσω πλήρως».

Όλοι έχουμε ελαττώματα. Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μας αρέσει κάθε μικρό πράγμα του συζύγου μας, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποσχεθούμε ότι αποδεχόμαστε όλα τα χαρακτηριστικά του και να τα αγαπάμε μέχρι την ρίζα τους, ακριβώς το ίδιο.

8: «Υπόσχομαι ότι δεν σε αγαπώ για την ομορφιά σου».

Ναι, φυσικά και πρέπει να αγαπάς την ομορφιά κάποιου. Ναι, φυσικά θα πρέπει να ελκύεστε σωματικά από το άτομο με το οποίο είστε. Ναι, φυσικά θα πρέπει να σου αρέσει να κάνεις έρωτα μαζί τους. Αλλά όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από το να αγαπάς κάποιον για την ομορφιά του.

Η μητέρα και η γιαγιά μου πάντα έλεγαν να μην ερωτευτούν ποτέ κάποιον για τα μαλλιά, τα δόντια, την εμφάνιση ή τα λεφτά του — γιατί μπορεί να τα χάσουν όλα. Όταν ο γάμος είναι μέρος της συζήτησης, όταν η αληθινή αγάπη είναι μέρος της συζήτησης, όλα αυτά τα πράγματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα από το ποιος βρίσκεται αυτό το άτομο στο κέντρο τους. Στην καρδιά τους. Ποιοι θα ήταν αν τους αφαιρούσαν όλα όσα τους έκαναν όμορφους ή όμορφες. Αν ναι, θα αγαπούσατε ακόμα το άτομο που βρίσκεται κάτω από όλα αυτά;

9: «Υπόσχομαι ότι δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να φύγει».

Είναι αυτό αντίφαση με το προηγούμενο σημείο; Όχι. Υπάρχει μια σημαντική διάκριση που πρέπει να γίνει μεταξύ κάποιου που φθάνει σε μεγάλη ηλικία και κάποιου που σκέφτεται «α, είμαι παντρεμένος τώρα, μπορώ να σταματήσω να προσπαθώ». Φυσικά τα σώματα και η εμφάνιση αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε, αλλά το θέμα εδώ είναι να μην γίνεστε ένα γιγάντιο κομμάτι κρέας καθισμένο στον καναπέ μόνο και μόνο επειδή έχετε αποκτήσει σύζυγο ή σύζυγο.

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ζούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να τρώμε σωστά. Να φροντίζουμε το μόνο σώμα που έχουμε σε αυτή τη ζωή. Για να δείξετε στον άντρα ή τη γυναίκα που αγαπάτε ότι θα καταβάλετε προσπάθεια για αυτούς και δεν θα νιώσετε πολύ άνετα. Ακριβώς επειδή είστε σε μια μακροχρόνια, αφοσιωμένη σχέση, δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σας αξίζει μια πιο άσχημη εκδοχή σας.

10: «Υπόσχομαι ότι θα είμαι σε αυτό το γάμο μέχρι το τέλος».

Τρομακτικό, έτσι δεν είναι; Το υπόλοιπο της ζωής σας. Θάνατος. Πιθανή ασθένεια. Για πάντα. Κόλαση ναι, είναι τρομακτικό. Με τρομάζουν τα ζωντανά φώτα της ημέρας, για να είμαι ειλικρινής. Δεν θέλω να γεράσω ποτέ. Παρακολουθώ τον παππού και τη γιαγιά μου να γερνάει και με σκοτώνει να σκέφτομαι ότι όλοι πάμε για το ίδιο μέλλον. Δεν είναι βεβαίως ούτε ρομαντικό ή λαμπερό ή όμορφο. Και για αυτούς, έχουν ακόμα ο ένας τον άλλον.

Όμως, είναι πραγματικότητα. Είναι η αγάπη. Είναι δέσμευση. Και είναι γάμος.

Όταν ορκίζεσαι το υπόλοιπο της ζωής σου σε κάποιον, αυτό ακριβώς κάνεις. Νομίζω ότι αυτό είναι τόσο πολύ έξω από την πραγματικότητά μας που δεν είναι σχεδόν μια «πραγματική» υπόσχεση που νιώθουμε ότι δίνουμε. Στα 50 μας, τα 60 μας, τα 70 μας χρόνια στο δρόμο; Ποιός ξέρει τι θα φέρει το μέλλον; Θα περάσουμε τη γέφυρα όταν φτάσουμε σε αυτήν…

Όταν παντρεύεστε κάποιον, ωστόσο, δίνετε την υπόσχεση ότι θα διασχίσετε σε όποια γέφυρα φτάσετε μαζί. Θα το κάνετε είτε περπατάτε δίπλα δίπλα πιασμένοι από το χέρι, είτε εάν ο ένας από σας σπρώχνει τον άλλον σε αναπηρικό καροτσάκι. Θα διασχίσετε κάθε γέφυρα που θα βρείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με την ήρεμη σιγουριά ότι ο σύντροφός σας θα πατήσει στην άλλη πλευρά μαζί σας.

Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι ο άλλος εκεί;

Γιατί σου το υποσχέθηκαν.